Lietuvos kariuomenei – nauja partija „AROCS“ ir „ZETROS“ sunkvežimių

Stiprinant Lietuvos kariuomenės gynybinius pajėgumus, įsigyjami specialiosios paskirties „AROCS“ sunkvežimiai su komplektuojamomis dalimis ir sunkvežimiai „ZETROS“ su kranais. Sutartis dėl 230 vienetų „AROCS“ ir 141 vienetų „ZETROS“ sunkvežimių įsigijimo Gynybos resursų agentūra prie Krašto apsaugos ministerijos pasirašė su UAB „Veho Lietuva“. Bendra įsigijimo vertė – apie 216 mln. eurų. Sunkvežimių pristatymas planuojamas nuo 2023 iki 2030 metų.

Stiprinant Lietuvos kariuomenės gynybinius pajėgumus, įsigyjami specialiosios paskirties „AROCS“ sunkvežimiai su komplektuojamomis dalimis.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Stiprinant Lietuvos kariuomenės gynybinius pajėgumus, įsigyjami specialiosios paskirties „AROCS“ sunkvežimiai su komplektuojamomis dalimis.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Stiprinant Lietuvos kariuomenės gynybinius pajėgumus, įsigyjami sunkvežimiai „ZETROS“ su kranais.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Stiprinant Lietuvos kariuomenės gynybinius pajėgumus, įsigyjami sunkvežimiai „ZETROS“ su kranais.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 8, 2023, 1:21 PM

„Moderni karinė technika leidžia mūsų kariams geriau pasiruošti vykdyti logistines operacijas ir užtikrinti reikiamą mobilumą. Iš karo Ukrainoje pamokų žinome, kaip svarbu turėti kokybišką techniką, galinčią transportuoti reikalingą įrangą ir amuniciją į bet kurį tašką“, – sako krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

Vokietijos įmonės „Daimler AG“ gaminami specialiosios paskirties sunkvežimiai „AROCS“ bus skirti Lietuvos kariuomenės logistinėms operacijoms. Šiuo metu Lietuvos kariuomenė jau eksploatuoja 25 vnt. tokių sunkvežimių, kurie buvo įsigyti 2021 metais. Šie sunkvežimiai gali transportuoti iki 17 tonų krovinį. Pavyzdžiui, jie gali gabenti savaeigių haubicų PzH 2000 ar kitų artilerinių sistemų amuniciją, konteinerius, transporto priemones, įrangą ir kitas karines atsargas.

10-ies tonų keliamosios galios sunkvežimiai „ZETROS“ taip pat užtikrins sklandų Lietuvos kariuomenės logistinių operacijų įgyvendinimą. Šiuo metu mūsų kariai jau eksploatuoja 8 vnt. šios markės kitos modifikacijos sunkvežimių. Naujai įsigyjami „ZETROS“ sunkvežimiai turės galimybę užsikrauti ir nusiimti bei transportuoti salvinių raketų sistemų amuniciją ir kitą karinę įrangą.

Taip pat, tęsiant Lietuvos kariuomenės aprūpinimą karine įranga, planuojama, kad šių metų liepą bus pristatyti 34 vienetai taktinės paskirties 5 tonų keliamosios galios sunkvežimių „UNIMOG U5000“, o iki šių metų pabaigos apie 120 vienetų karinės paskirties nešarvuotųjų G-klasės visureigių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.