Rusai teigia sukūrę naują „stebuklingą ginklą“ – tikina, kad jis pirmas toks pasaulyje

Okupantai paskelbė apie savo naują „stebuklingą ginklą“ – priešlėktuvinės gynybos sistemą „S-350 Vitiaz“, kuri neva yra pirmoji pasaulyje galinti numušti taikinius be operatoriaus įsikišimo. Vis dėlto, tokius okupantų teiginius apie dar vieną jų „stebuklingo ginklo“ sėkmę reikėtų vertinti skeptiškai, pažymi „Defense Express“.

Oro gynybos sistema „S-350“.<br>„Defense Express“ asociatyvinė nuotr.
Oro gynybos sistema „S-350“.<br>„Defense Express“ asociatyvinė nuotr.
Oro gynybos sistema „S-350“.<br>„Defense Express“ asociatyvinė nuotr.
Oro gynybos sistema „S-350“.<br>„Defense Express“ asociatyvinė nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-05-24 22:00

Rusijos propagandistai, remdamiesi „savais šaltiniais“, teigia, kad mūšio lauke Ukrainoje okupantai „pirmą kartą panaudojo rusišką mobiliąją priešlėktuvinę raketų sistemą „S-350 Vitiaz“ automatiniu režimu“, t. y. oro gynybos sistema ieškojo ir naikino oro taikinius nedalyvaujant operatoriui.

Okupantai teigia, kad tai „pirmas kartas pasaulyje, kai priešlėktuvinės gynybos sistema naikina taikinius automatiniu režimu“ ir kad tai yra „precedento neturinti patirtis“, kurią įgijo priešlėktuvinės gynybos daliniai – ir, žinoma, tokia priešlėktuvinės gynybos sistema beveik „krūvomis“ numušinėja priešo lėktuvus ir dronus mūšio lauke.

„Defense Express“ pažymi, kad automatinis režimas numato taikinių naikinimą be jokio operatoriaus įsikišimo, o sprendimai priimami pasitelkus integruotą dirbtinio intelekto sistemą.

Taip pat okupantai teigia, kad priešlėktuvinių raketų kompleksas vienu metu veikė „ir aktyviuoju, ir pasyviuoju režimu“, o tai „leido pagerinti apsaugą nuo trukdžių ir išplėsti taikinių atpažinimo ir klasifikavimo galimybes“.

Nors teiginys apie priešlėktuvinę raketų sistemą, kuri gali savarankiškai numušti taikinius be operatoriaus įsikišimo, skamba gana įspūdingai, tačiau, remiantis ankstesnėmis patirtimis, tokių pareiškimų nereikėtų priimti už gryną pinigą, teigia „Defense Express“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.