Rusai teigia sunaikinę Ukrainos droną – tačiau viena maža detalė išduoda visai ką kita

Antradienį Rusijos valstybinė žiniasklaida pranešė, kad Rusijos kariai virš Krymo pusiasalio perėmė droną, teigdama, kad tai buvo Ukrainos paleistas bepilotis orlaivis.

Rusijos kariai rytinėje Krymo dalyje atsitiktinai numušė savo ginkluotą droną, o valstybinė žiniasklaida teigė, kad tai buvo Ukrainos bepilotis orlaivis.<br>Lrytas.lt mont.
Rusijos kariai rytinėje Krymo dalyje atsitiktinai numušė savo ginkluotą droną, o valstybinė žiniasklaida teigė, kad tai buvo Ukrainos bepilotis orlaivis.<br>Lrytas.lt mont.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 8, 2023, 8:33 PM

Rusijos gynybos ministerija taip pat sakė, kad dronas buvo įveiktas pasitelkus elektroninės kovos priemones.

Tačiau kai kuriose paviešintose nuotraukose matyti dalis drono sparno, todėl aviacijos ekspertai ir atvirųjų šaltinių žvalgybos (OSINT) specialistai padarė išvadą, kad orlaivis yra Irane pagamintas kovinis dronas „Mohajer-6“, kurį rusai naudojo kare prieš Ukrainą. Tad panašu, rusai numušė savo pačių bepilotį.

„Mohajer-6“ yra kovinis bepilotis orlaivis, galintis nešti daugiaspektrinio stebėjimo naudingąjį krovinį ir (arba) iki keturių tiksliai valdomų šaudmenų.

Dronas turi stačiakampį korpusą, į viršų pakreiptą priekinę dalį, viršuje sumontuotą horizontalųjį stabilizatorių, tiesius sparnus, sumontuotus korpuso gale, oro įsiurbimo angas variklių „Rotax“ viršuje ir apačioje.

Verta pažymėti, kad anksčiau Irano ambasadorius Ukrainoje neigė, jog Iranas perdavė bepiločius orlaivius Rusijai. Teheranas anksčiau skelbė, kad Iranas nepadės nė vienai karo pusei, nes remia taikų karo sprendimą.

Parengta pagal „Defence Blog“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.