Naudingos „Youtube“ funkcijos, kurias nuo tavęs slėpė

Ar galima išsaugoti „Youtube“ vaizdo medžiagą savo kompiuteryje? O gal galima išsaugoti tik garso takelį? Ar įmanoma priversti rodyti tik įdomią filmuko vietą, o ne visą nuobodžią įžangą? Kaip pažiūrėti vaizdo klipą, kurio nematai, nes neįrodei, kad esi pilnametis? Įmanoma ne tik tai.

„Youtube“ gali daug.<br>123rf nuotr.
„Youtube“ gali daug.<br>123rf nuotr.
Kai kurios funkcijos pažeidžia autorių teises, tačiau jokio ribojimo ar bent įspėjimo apie jų neteisėtumą neaptikome.
Kai kurios funkcijos pažeidžia autorių teises, tačiau jokio ribojimo ar bent įspėjimo apie jų neteisėtumą neaptikome.
Daugiau nuotraukų (2)

Arnoldas Lukošius

Jun 9, 2015, 4:06 PM, atnaujinta Nov 23, 2022, 10:52 AM

Patogiau valdyk

Kompiuterio ekrane žiūrėdami „Youtube“ vaizdo klipą galite jį trumpam sustabdyti paspaudę klavišą K. Jei norite peršokti 10 s į priekį, paspauskite L, o jei grįžti 10 s atgal – J. Jei norite išjungti garsą, spauskite M.

Paspaudę skaičių 0 grįšite į videoklipo pradžią. O spausdami skaičius nuo 1 iki 9 galite peršokti atitinkamai nuo 10 ik 90 proc. laiko.

Jei tingite naudotis pele, galima „Youtube“ paleisti vien klaviatūros režimu. Ar tikrai patogiau atsilošus vienu pirštu liečiant klavišą naršyti ir žiūrinėti visokius vaizdo klipus, nežinia. Tačiau svetainės dizainas atrodo kitaip, kai kam tai gali labai patikti, tad galite išbandyti…

Šiuo režimu „Youtube“ paleisite surinkę youtube.com/leanback.

Rodyk tai, ką nori, o ne viską

Videoklipas dažnai yra ilgas, o įdomiausia vieta paslėpta kažkur viduryje. Jei norite pasidalyti, pavyzdžiui, savo „Facebook“ vaizdo klipu taip, kad kiti matytų būtent svarbiausią jo vietą, galite tai padaryti keliais būdais.

Paprasčiausias – žiūrint klipą paspausti „dalytis“ ir pažymėjus langelį „Start at“ įrašyti šalia laiką, nuo kurio tas klipas turi būti rodomas.

Kitas metodas tinka tiems, kas dalydamasis tiesiog kopijuoja naršyklės nuorodą į „Youtube“ klipą. Tokiu atveju prie nukopijuotos nuorodos tereikia prirašyti šią simbolių eilutę #t=*m*s (vietoj žvaigždučių įrašykite minučių ir sekundžių reikšmes).

Pavyzdžiui, jei nori pasidalyti visu „Golden Parazyth“ koncertu, gali įdėti nuorodą https://www.youtube.com/watch?v=oaY1yVtOzbY, o jei nori, kad išgirstų konkrečią dainą, gali pridėti pradžios laiką https://www.youtube.com/watch?v=oaY1yVtOzbY#t=37m40s

Išsaugoti savo kompiuteryje

„Youtube“ tiesiogiai tokios galimybės nenumato, nes tai pažeidžia autorių teises. Tačiau galimybė išsaugoti bet kurį vaizdo klipą, filmą ar tik garso takelį savo kompiuteryje egzistuoja ir tam nereikia jokių pagalbinių programų.

Vienas variantas – žiūrint norimą atsisiųsti klipą naršyklės nuorodos lange pakeisti rodomos eilutės pradžią raidėmis „pwn“. Taip, kad vietoj https://www.youtube.com…, eilutė prasidėtų pwnyoutube.com. paspaudęs „enter“ būsite nukreiptas į svetainę, kur galėsite pasirinkti, kokią klipo dalį, kokios kokybės, vien vaizdą ar vien garsą norite išsisaugoti.

Panašiai, tik į kitą paslaugą, būsite nukreiptas, jei prie „Youtube“ prirašysite raides „ss“. Nuorodos dalį https://www.youtube.com. pakeisite į https://www.ssyoutube.com.

Turinys suaugusiesiems?

Kai kurie vaizdo klipai „Youtube“ yra skirti tik pilnamečiams vartotojams. Jokiu būdu neskatiname nepilnamečių tai žiūrėti, tačiau Lietuvoje daugybė pilnamečių naudojasi „Youtube“ neprisiregistravę ir nė nežino, kaip galėtų įrodyti savo tikrą amžių.

Tokiu atveju, jei tiesiog smalsu pažiūrėti, ką ten nuo jūsų slepia amžiaus apribojimas, tereikia toje pačioje naršyklės nuorodos eilutėje žodį „Youtube“ papildyti raidėmis NSFY. Gausite nuorodą https://www.nsfwyoutube.com, vaizdo klipas atsivers kitoje svetainėje, tačiau žiūrėti jį galime be trukdžių.

Judantys paveikslai

Mažai kas žino, tačiau „Youtube“ suteikia galimybę iš bet kurio čia įdėto vaizdo klipo sukurti judantį GIF paveikslėlį. Tam tereikia prieš žodį „Youtube“ nuorodos eilutėje prirašyti raides GIF. Gausite nuorodą https://www.gifyoutube.com, vaizdo klipas atsivers specialiame GIF generavimo lange, ir čia jau galėsite sukurti savo paveikslėlį sekdami nuorodomis.

Pasilinksminkim

„Youtube“ paieškos langelyje surinkę Do The Harlem Shake, pamatysite… Na, bet pamėginkite ir pamatysite – visai geras būdas praskaidrinti nuotaiką užsisėdėjus prie ekrano.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.