Jei šildomą maistą tiesiog sukraunate į lėkštę, pašaunate į mikrobangų krosnelę ir nustatote šildymo laiką, jūs tai atliekate neteisingai.
Dauguma žmonių maistą suverčia į vieną didelę krūvą, o mikrobangų krosnelei atlikus savo darbą jos centre maistas būna šaltesnis nei kraštuose. Be to, išoriniai sluoksniai dažnai būna išdžiuvę.
Maistą lėkštėje reikėtų išdėlioti taip, kad tarp jo būtų tarpų. Arba, pavyzdžiui, jei šildote makaronus, juos galite sukrauti spurgos forma. Kitas variantas – maistą išdėlioti tolygiai visoje lėkštėje. Tokiu būdu patiekalas sušils tolygiau.
Taip yra todėl, kad mikrobangų krosnelėje radijo bangos sklinda visomis kryptimis, o ne iš viršaus ar apačios, taigi išoriniai sluoksniai sušyla greičiau nei vidus.
Jei šildomo patiekalo porcija itin didelė, kad tolygiau sušiltų, maždaug kas minutę jį galima pamaišyti.
Beje, ne viską galima šildyti mikrobangų krosnelėje – pavyzdžiui, joje nerekomenduojama šildyti virtų kiaušinių su lukštu, motinos pieno, brokolių, vynuogių, užšaldytų vaisių ir uogų, užšaldytos mėsos, į plastmasę įpakuoto maisto (apskritai, nenaudoti jokių plastmasinių indų) ir jokio metalo (pvz., indų su metaline apdaila ar aliuminio folijos). Taip pat neįjunkite tuščios mikrobangų krosnelės – rizikuojate ją sugadinti.
Taip pat raginame neužmiršti ir bent retkarčiais mikrobangų krosnelę išvalyti – tai yra puiki vieta veistis bakterijoms. Paprastas būdas tai padaryti – į dubenį įpilkite puodelį vandens, puodelį acto ir du šaukštus citrinos sulčių, išmaišykite, įdėkite į krosnelę ir įjunkite maksimaliu pajėgumu dviem minutėms. Kai krosnelė prisipildys tirštų garų, jos vidų nesunkiai išvalysite (šluostę ar kempinę po to teks išmesti).
Jei krosnelė labai purvina, ją patariama valyti kepimo sodos ir indų ploviklio mišiniu.