Mįslingas radinys Vienoje suglumino archeologus

Austrijos sostinėje Vienoje, pievoje netoli Wilhelmineno ligoninės atrasta žmogaus kaukolė, ant kurios nutapytas gėlių apsuptas kryžius ir užrašas „gehängt 1612“ (liet. pakartas 1612).

Ekspertai vis dar negali atsakyti, iš kur ši kaukolė atsirado ir kodėl ji nudažyta.<br>Vienos policijos nuotr.
Ekspertai vis dar negali atsakyti, iš kur ši kaukolė atsirado ir kodėl ji nudažyta.<br>Vienos policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 18, 2016, 11:45 AM, atnaujinta May 28, 2017, 1:00 PM

Pievoje numestame puode įdėtą kaukolę atrado ligoninės darbuotojas. Iš pradžių manyta, kad tai gali būti reprodukcija, tačiau kaukolę ištyrę archeologai nustatė, kad ji tikra ir priklausė pagyvenusiam vyriškiui, praneša Thelocal.at.

Tačiau ekspertai vis dar negali atsakyti, iš kur ji atsirado ir kodėl ji nutapyta.

Nors ant kaukolės užrašyti 1612 metai, specialistai teigia, kad ji priklausė kur kas vėliau gyvenusiam žmogui. Tikslios mirties datos jie vis dar nenustatė.

Dar mistiškiau tai, kad ant kaukolės užrašytas moteriškas vardas, Amelie Lagrange, nors archeologai neabejoja, jog ji priklausė vyrui.

Archeologės Karinos Fischer-Ausserer teigimu, nors kaukolė yra tikra, atrodo, kad ji buvo surinkta iš atskirų dalių. Ji pastebėjo, kad kaukolės galinėje dalyje yra gabalėlis karvės stuburo kaulo, be to, kaukolės žandikaulis galėjo priklausyti kitam asmeniui. Moteris spėja, kad tai gali būti keista apgaulė ar šiurkštus pokštas.

Archeologė teigia neabejojanti, kad kaukolės savininkas mirė nesmurtine mirtimi, tačiau ką kaukolė veikė pievoje ir kodėl ji nudažyta, lieka nežinoma.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.