Aerokosminėje srityje – rekordinis sandoris

Amerikiečių inžinerijos koncernas „United Technologies Corp.“ (UTC) susitarė dėl elektroninės įrangos lėktuvams gamintojos „Rockwell Collins“ įsigijimo už 23 mlrd. JAV dolerių. Sandoriui jau pritarė abiejų kompanijų valdybos.

Nuo šių metų pradžios „Rockwell Collins“ akcijos pabrango 40 proc., ir viena iš pagrindinių priežasčių buvo gandai apie tai, jog ja domisi UTC.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Nuo šių metų pradžios „Rockwell Collins“ akcijos pabrango 40 proc., ir viena iš pagrindinių priežasčių buvo gandai apie tai, jog ja domisi UTC.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-09-05 11:25, atnaujinta 2017-09-05 11:35

Šis sandoris – stambiausias per visą aerokosminės srities istoriją. Remiantis jo sąlygomis, už vieną „Rockwell Collins“ akciją bus mokama 140 JAV dolerių, iš kurių 46,67 JAV dolerio bus mokama akcijomis, o 93,33 JAV dolerio – piniginėmis lėšomis, nurodoma bendrame pranešime.

Rugpjūčio 29 d., dar prieš rinkai sužinant apie sandorį, už vieną „Rockwell Collins“ akciją buvo mokama 130,74 JAV dolerio, o visa kompanija buvo vertinama 21,2 mlrd. JAV dolerių.

Nuo šių metų pradžios „Rockwell Collins“ akcijos pabrango 40 proc., ir viena iš pagrindinių priežasčių buvo gandai apie tai, jog ja domisi UTC.

Kaip rašo „The Wall Street Journal“, po „Rockwell Collins“ perėmimo sustiprės UTC, kaip dalių tiekėjo lėktuvų gamybos bendrovėms „Boeing“ ir „Airbus“, pozicijos. Be to, po šio sandorio koncernas gali pradėti svarstyti planus sukurti atskirą aviacinės įrangos gamybos kompaniją.

Verta paminėti, kad pastaruoju metu lėktuvų dalių gamybos sektoriuje vyksta aktyvi konsolidacija. UTC ir „Rockwell Collins“ sandoris bus jau trečias per mažiau nei metus. Prieš kelis mėnesius „Rockwell Collins“ baigė perimti bendrovę „B/E Aerospace“, gaminančią lėktuvų interjero detalių ir sanitarinių mazgų dalis. Sandorio vertė – 8,6 mlrd. JAV dolerių.

Anksčiau šiais metais Prancūzijos lėktuvų variklių gamintoja „Safran“ susitarė dėl Prancūzijos dalių gamintojo „Zodiac“ įsigijimo už 8,7 mlrd. eurų, įskaitant skolas.

UTC jungia įmonės, tiekiančias produkciją ir teikiančias paslaugas aerokosminėje ir statybų srityse: liftų ir eskalatorių gamintoją „Otis“, lėktuvų variklių gamintoją „Pratt & Whitney“, gyvybės palaikymo sistemų gamintoją „Hamilton Sundstrand“, kondicionierių ir šildymo sistemų gamintoją „Carrier“, priešgaisrinės saugos priemonių gamintoją „UTC Fire & Security“ bei elektros energijos įrangos gamybos padalinį „UTC Power“. Bendrovės veikia maždaug septyniasdešimtyje šalių.

„United Technologies Aerospace Systems“ patenka tarp dvidešimties kompanijų, tiekiančių dalis lėktuvams „Boeing“ ir „Airbus“.

Visame pasaulyje UTC turi daugiau nei 200 tūkst. darbuotojų, o jos metinė apyvarta viršija 57 mlrd. JAV dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.