Lietuvoje planuojama kurti akredituotą kaukių ir respiratorių testavimo laboratoriją

Fizinių ir technologijos mokslų centras (FTMC) Lietuvoje ketina kurti akredituotą kvėpavimo takų apsaugos priemonių testavimo laboratoriją. Šią iniciatyvą itin palaiko Ekonomikos ir inovacijų ministerija.

 Fizinių ir technologijos mokslų centras (FTMC) Lietuvoje ketina kurti akredituotą kvėpavimo takų apsaugos priemonių testavimo laboratoriją.<br> 123rf nuotr.
 Fizinių ir technologijos mokslų centras (FTMC) Lietuvoje ketina kurti akredituotą kvėpavimo takų apsaugos priemonių testavimo laboratoriją.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-10-15 11:31

„Tokia laboratorija labai reikalinga, nes valstybei ir jos ekonomikai svarbu turėti galimybę testuoti tiek lietuvių pagamintas kvėpavimo takų apsaugos priemones, tiek patikrinti iš užsienio gaunamų tokių priemonių kokybę. Šios laboratorijos itin laukia Lietuvos gamintojai, kurie iki šiol priversti savo produkciją testuoti ir sertifikatus gauti užsienyje“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministro patarėja Asta Tumaitytė.

FTMC Tekstilės medžiagų fizinių-cheminių tyrimų skyrius jau turi galimybę sertifikuoti apsauginę aprangą nuo infekcinių agentų (gyvų organizmų ar molekulių, sukeliančių infekcinę ligą). Tad pradėjus veikti naujai laboratorijai, būtų užtikrintas pagrindinių asmens apsaugos priemonių testavimo ir sertifikavimo prieinamumas Lietuvoje.

FTMC Laboratorinės įrangos įsigijimo projektą turėtų finansuoti Švietimo ir mokslo ministerija iš Ateities ekonomikos DNR plano lėšų.

Kadangi sertifikatų lietuviškai produkcijai poreikis kasdien auga, Ekonomikos ir inovacijų ministerija taip pat rengiasi Sertifikavimo kompetencijų centro kūrimui. Šis centras veiktų kaip vienas langelis verslui, ieškančiam pagalbos gaminių sertifikavimo kausimais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.