Čekijoje sukurtas specialus popierius, naikinantis koronavirusą

Čekijos Mokslų akademijos specialistai sukūrė popierių, kuris gali naikinti naująjį koronavirusą. Tai penktadienį pranešė naujienų agentūra ČTK.

 Anot mokslininko, specialiais chemikalais apdorotas popierius taip pat pražūtingas ir kitiems mikrobams bei virusams.<br> 123rf nuotr.
 Anot mokslininko, specialiais chemikalais apdorotas popierius taip pat pražūtingas ir kitiems mikrobams bei virusams.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 4, 2020, 12:01 PM, atnaujinta Dec 4, 2020, 12:59 PM

„Bandymai parodė, jog per 10 minučių sunaikinama 70 proc. SARS tipo viruso, o per 30 minučių ant jo paviršiaus patekęs koronavirusas sunaikinamas visiškai“, – sakė vienas iš naujojo popieriaus kūrėjų Jiří Sobekas.

Anot mokslininko, specialiais chemikalais apdorotas popierius taip pat pražūtingas ir kitiems mikrobams bei virusams. „Per minutę nuo jo paviršiaus išnyksta 99 proc. mikrobų“, – teigė J. Sobekas. Jis paaiškino, kad antimikrobinis poveikis pasiekiamas papildžius popieriaus sudėtį cinko ir sidabro nanodalelėmis.

Pasak „antikovidinio popieriaus“ kūrėjų, jų išradimą bus galima plačiai taikyti spausdinant pinigus, taip pat įvairius dokumentus.

Artimiausiu metu Čekijoje bus pagamintos pirmosios 10 tonų inovatyvaus popieriaus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.