Startuoja „Tyrėjų Grand Prix“ – apie mokslą paprastai

Ką tyrinėja Lietuvos universitetų mokslininkai, kaip mokslo inovacijos gali pagerinti kasdienį gyvenimą – į šiuos klausimus pamėgins atsakyti pirmojo doktorantams skirto mokslo populiarinimo konkurso „Tyrėjų Grand Prix“ dalyviai.

 Pagrindinis „Tyrėjų Grand Prix“ tikslas – suteikti galimybę doktorantams suprantamai ir patraukliai pristatyti savo vykdomus tyrimus bei populiarinti mokslą visuomenėje.<br> 123rf nuotr.
 Pagrindinis „Tyrėjų Grand Prix“ tikslas – suteikti galimybę doktorantams suprantamai ir patraukliai pristatyti savo vykdomus tyrimus bei populiarinti mokslą visuomenėje.<br> 123rf nuotr.
Konkurso organizatorės: Žaneta Freyer, Dovilė Kurpytė-Lipnickė, Monika Briedienė.<br> „Tyrėjų Grand Prix“ nuotr.
Konkurso organizatorės: Žaneta Freyer, Dovilė Kurpytė-Lipnickė, Monika Briedienė.<br> „Tyrėjų Grand Prix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 20, 2022, 8:56 AM, atnaujinta May 20, 2022, 8:58 AM

„Lietuva neturi naudingųjų iškasenų, naftos, tačiau mūsų stiprybė yra išsilavinę žmonės. Šalies universitetuose jaunieji mokslininkai nuolat atlieka įvairius tyrimus, kurie, tikiu, gali pakeisti ne tik mūsų gyvenimą, bet ir Lietuvos raidos kryptį. Galbūt dabar vykdomi tyrimai taps tarptautinių verslų pagrindu. Esu įsitikinusi, kad būtina kalbėti apie mokslo kuriamą pridėtinę vertę bei mokslininkų indėlį į šalies gerovę“, – kalba konkurso iniciatorė ir pagrindinio prizo steigėja Norvegijos lietuvė Žaneta Freyer.

Pagrindinis „Tyrėjų Grand Prix“ tikslas – suteikti galimybę doktorantams suprantamai ir patraukliai pristatyti savo vykdomus tyrimus bei populiarinti mokslą visuomenėje.

Konkursą, kurį organizuoja Lietuvos jaunųjų mokslininkų sąjunga, sudaro keli etapai. Pirmajame etape norintys dalyvauti konkurse doktorantai, turėtų užpildyti dalyvio anketą ir 2–4 min. vaizdo įraše trumpai pristatyti atliekamus tyrimus. Vėliau organizatoriai atrinks iki 150 dalyvių iš septynių mokslo sričių (gamtos, technologijų, medicinos ir sveikatos, žemės ūkio, socialinių, humanitarinių, menų), kurie, padedami profesionalų, mokysis viešojo kalbėjimo subtilybių, kad vėliau savo tyrimus įtikinamai galėtų pristatyti į Vilniaus ir Kauno kavines susirinkusiai auditorijai.

14 geriausiai pasirodžiusių doktorantų finaliniam „Tyrėjų Grand Prix“ renginiui individualiai ruoš komunikacijos, rinkodaros, retorikos specialistai. Finale dalyvius vertins komisija ir žiūrovai, kurie balsuos mobiliąja programėle. Nugalėtojui atiteks ne tik pripažinimas, bet ir piniginis prizas.

„Jaunieji mokslininkai gilinasi į unikalius reiškinius, mėgina paaiškinti sudėtingiausius procesus ir jų poveikį kasdieniam gyvenimui, ieško būdų, kaip pagerinti mūsų visų būtį. Skatiname doktorantus praverti laboratorijų duris ir visuomenei papasakoti apie mokslo pažangą bei svarbą kiekvienam iš mūsų“, – kalba Monika Briedienė, Vytauto Didžiojo universiteto doktorantė, jaunesnioji mokslo darbuotoja ir „Tyrėjų Grand Prix“ projekto organizatorė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.