Sukūrė technologiją, leidžiančią matyti per sienas

Izraelyje įsikūrusi bendrovė „Camero-Tech“ sukūrė naujos kartos nešiojamą, didelio našumo vaizdo sistemą, kuri gali „matyti per sienas“.

 Izraelyje įsikūrusi bendrovė „Camero-Tech“ sukūrė naujos kartos nešiojamą, didelio našumo vaizdo sistemą, kuri gali „matyti per sienas“.<br> „Camero-Tech“ nuotr.
 Izraelyje įsikūrusi bendrovė „Camero-Tech“ sukūrė naujos kartos nešiojamą, didelio našumo vaizdo sistemą, kuri gali „matyti per sienas“.<br> „Camero-Tech“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-06-13 10:10

Kaip teigiama „Camero-Tech“ pranešime spaudai, bendrovė pristatė „Xaver 1000“ – naujos kartos bendrovės produktų liniją, kuri suteikia precedento neturinčias operatyvines galimybes karinėms pajėgoms, teisėsaugos agentūroms, žvalgybos padaliniams ir pirmosios pagalbos tarnyboms.

„Xaver 1000“ turi dirbtiniu intelektu pagrįstą gyvų taikinių sekimo algoritmą ir nuosavą 3D funkciją „Sense-Through-The-Wall“, leidžiančią aptikti ir „matyti“ žmones ar statinius objektus, esančius už sienų ir kitokių kliūčių. Gyvi objektai gali būti matomi didele raiška, iki konkrečių kūno dalių lygio. Tai apima ir tai, ar objektas sėdi, stovi ar guli – net jei jis ilgą laiką nejuda.

Sistema taip pat leidžia išmatuoti objektų aukštį ir nuspręsti, ar tai yra suaugusieji, ar vaikai, ar gyvūnai.

Vieno naudotojo valdoma ir vieninteliu mygtuko paspaudimu parengiama naudoti sistema „Xaver 1000“ yra optimizuota taktinėms operacijoms, todėl ši sistema tinkama kariuomenei, teisėsaugos institucijoms, paieškos ir gelbėjimo komandoms bei žvalgybos padaliniams, veikiantiems įvairiose situacijose, įskaitant priešišką miesto aplinką ir stichinių nelaimių vietas.

„XaverTM 1000“ nustato tinkamiausią metodą, užtikrinantį sėkmingas gyvybių gelbėjimo misijas įvairiuose operaciniuose scenarijuose – pavyzdžiui įkaitų gelbėjimo situacijose“, – sako „Camero“ generalinis direktorius ir įkūrėjas Amiras Beeri. – Didelės raiškos 3D vaizdas ir kitos galingos sistemos priemonės užtikrina išskirtinį situacijos suvokimo lygį. Galėdama pasiekti aukštą jautrumo lygį, „Xaver 1000“ specialiosioms pajėgoms ir teisėsaugos komandoms, vykdančioms operacijas mieste ir kaime iš tiesų keičia žaidimo taisykles – visiems, kam reikia patikimos informacijos apie paslėptus gyvus objektus“.

„Xaver 1000“ valdomas integruotu 10,1 colio įstrižainės jutikliniu ekranu su paprasta vartotojo sąsaja. Displėjuje taip pat įdiegta paprasta meniu navigacija ir integruotas duomenų įrašymas bei atkūrimas, skirtas analizei po misijos, mokymams ir ataskaitų rengimui. Teigiama, kad visiškai saugi jonizuojančiosios spinduliuotės atžvilgiu, sistema atitinka tarptautinius žmogaus apšvitos standartus.

Parengta pagal „Defence Blog“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.