Mergina iš Airijos negavo darbo dėl absurdiškos priežasties

Mokytoja iš Airijos, vardu Katie Mulrennan, norėjo įsidarbinti mokytoja Seule, Pietų Korėjoje. Tačiau jos kandidatūra buvo atmesta dėl jos tautybės. Kuo airiai nusikalto korėjiečiams? Pasirodo, korėjiečiai mano, kad airiai yra linkę į alkoholizmą. Būtent tai ir buvo priežastis, dėl kurios Katie negavo darbo.

Mokytojos darbo mergina iš Airijos negavo dėl to, kad „airiai yra linkę į alkoholizmą“.<br>123rf nuotr.
Mokytojos darbo mergina iš Airijos negavo dėl to, kad „airiai yra linkę į alkoholizmą“.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 17, 2017, 9:39 AM, atnaujinta Apr 12, 2017, 2:03 AM

Tiesą sakant, Katie net nebuvo darbo pokalbyje. Ji paprasčiausiai kreipėsi į Pietų Korėjos įdarbinimo agentūrą dėl mokytojos darbo. Tačiau įdarbinimo agentūroje jai buvo pasakyta, kad jie nedarbina airių dėl to, jog šios tautybės žmonės yra linkę į alkoholizmą.

26-erių Katie kreipėsi į BBC, sakydama, kad iš pradžių negalėjo patikėti, jog įdarbinimo agentūros elektroninis laiškas yra tikras. Anot jos, įprastai pateikus paraišką dėl darbo, niekas net neatsako, jeigu kandidatūra nebūna tinkama. Arba kartais atsakoma, kad pirmenybė teikiama mokytojams iš Šiaurės Amerikos dėl akcento.

Gautas elektroninis laiškas buvo toks trumpas ir absurdiškas, kad Katie tiesiog ėmė kvatoti. Mergina netrukus parašė sarkastišką atsakymą, bet daugiau jokio atsakymo negavo.

Katie skelbimą dėl darbo pamatė 2014 metų rugsėjį „Craiglist“ tinklalapyje. Ji susisiekė su skelbimą išplatinusia įdarbinimo agentūra ir nurodė, kad anglų kalbos mokytoja dirba jau 3 metus. Ji taip pat nurodė, kad dirbo Barselonoje, Oksforde, Abu Dabyje ir netgi pačioje Pietų Korėjoje.

Tačiau galiausiai ji sulaukė tokio atsakymo: „Apgailestaujame, tačiau informuojame, kad mūsų klientas nesamdo airių dėl jūsų prigimtinio polinkio į alkoholizmą.“ Katie sakė nežinanti, kas jų klientas yra, kadangi darbo skelbime tai nebuvo nurodyta.

Katie sakė, kad yra nusivylusi, kadangi net nebuvo pakviesta į darbo pokalbį ir įvertinta, darbdaviai net neturėjo galimybės įvertinti nei jos akcento, nei kaip žmogaus. Galiausiai Katie šį laišką paskelbė internete ir jis netruko paplisti. Negana to, ji netgi gavo kitų darbo pasiūlymų ir dabar jau turi mokytojos darbą.

Mergina nelaiko pykčio ir sako, kad jai vis tiek patinka tiek pats Seulas, tiek Pietų Korėjos žmonės.

Įdomu, ar panašaus atsakymo negautų darbo ieškantis lietuvis?

Šaltinis: BBC

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.