Neįprastas ir žiaurus būdas išsirinkti geriausią vados šunį

Kaip ir šiais laikais, senovės Graikijoje išsirinkti šunį savo namams buvo gana svarbus ir atsakingas sprendimas. Tačiau pats išrinkimo būdas ir procesas buvo labai neįprastas.

Vardai šunims būdavo duodami trumpi, jie simbolizuodavo galią, greitį ar grožį.<br>T.Bauro nuotr.
Vardai šunims būdavo duodami trumpi, jie simbolizuodavo galią, greitį ar grožį.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 21, 2017, 4:11 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 6:45 PM

Senovės Graikijos visuomenėje ir mitologijoje šunys užėmė pakankamai svarbų vaidmenį: trigalvis Hado šuo Kerberis saugojo Hado vartus, deivė Artemidė šunis naudojo medžioklėje, o Graikijos piliečiai šunis naudodavo medžioklėje bei apsisaugant nuo priešų.

Anot Stanfordo universiteto mokslininko Adrienne Mayor, graikai, rinkdamiesi šunį savo namams, buvo gana žiaurūs. Kaip ir šiais laikais, graikai ieškodavo drąsaus ir draugiško šuns, o šiuos bruožus mėgindavo išsiaiškinti skirdami neįprastą išbandymą.

Žmonės paimdavo šuns jauniklius, aplink juos padėdavo aliejuje išmirkytą virvę ir ją padegdavo. Tuomet paleisdavo jų motiną, kuri peršokdavo degančią virvę ir vieną po kito gelbėdavo savo jauniklius. Kurį šuniuką motina išgelbėdavo pirmiausiai, tas, anot graikų, būdavo labiausiai nusipelnęs ir geriausias.

Vardai šunims būdavo duodami trumpi, jie simbolizuodavo galią, greitį ar grožį. Išvertus iš graikų kalbos, populiariausi vardai būdavo Žiedelis, Sargis, Seklys, Linksmuolis, Žudikas, Narsius, Greituolis ir panašūs.

Šaltinis: Smithsonianmag.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.