Kinijos policija šunis iškeitė į žąsis

Policija kaimo vietovėse Kinijos Sindziango provincijoje nebenaudoja šunų, kurie naktį saugotų policijos nuovadas. Vietoje jų policija pasitelkė žąsis ir, atrodo, tai pasiteisino.

Žąsys yra itin budrios ir labai greitai pamato bei įspėja žmones apie kilusį pavojų ar įsibrovėlį.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Žąsys yra itin budrios ir labai greitai pamato bei įspėja žmones apie kilusį pavojų ar įsibrovėlį.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-01-27 15:56, atnaujinta 2017-04-11 08:13

Anot vieno pranešimo, vyras mėgino įsilaužti į policijos nuovadą, kad pasiimtų policijos iš jo konfiskuotą motociklą. Nuovadoje budinčios žąsys sukėlė tokį triukšmą, kad netrukus nubudo visi policijos nuovadoje miegoję policijos pareigūnai.

Dėl ko policijos nuovadoms saugoti buvo pasirinktos žąsys?

Pasirodo, žąsys turi neįtikėtinai gerą klausą. Ir beveik visi paukščiai turi labai gerą regėjimą. Žąsys geriau mato už žmones tiek žiūrint į tolimus objektus, tiek į artimus. Mūsų akys turi tris spalvų jutiklius, kurie mums sukuria vaizdą, o žąsys turi ir ketvirtą – ultravioletinių spindulių jutiklį. Jos mato platesnį bangos ilgių ruožą, taip pat sugeba pastebėti smulkius dalykus.

Žąsys yra itin budrios ir labai greitai pamato bei įspėja žmones apie kilusį pavojų ar įsibrovėlį. Jos laikosi savo teritorijos ir nenuklysta pernelyg toli, taigi jos bet kada pasirengusios ginti savo teritoriją. Kinijoje jos taip pat naudojamos ūkiniams pastatams saugoti.

Įdomu tai, kad žąsys nepuola pačių policijos pareigūnų, nes mano, jog jie yra iš savo būrio. Be to, visi pareigūnai vaikšto su uniformomis, todėl žąsims juos lengviau atskirti nuo įsibrovėlių, kurie išsiskiria savo apranga.

Be to, žąsis sunku papirkti – sunku net sugalvoti, ko joms galima būtų duoti, norint atitraukti dėmesį. O šunų dėmesį galima atitraukti numetus riebų ir skanų mėsos gabalą. Be to, žąsis išlaikyti kainuoja pigiau, jos lesa kukurūzus ir ganosi tiesiog žolėje.

Ekspertai mano, kad gulbės dar geriau gintų teritoriją, kadangi jos yra agresyvesnės už žąsis, ypač gindamos savo teritoriją. Yra ne viena istorija, kai gulbės susigrumia su žmonėmis, juos sužeidžia ar netgi apverčia valtį ežere.

Šaltinis: News.nationalgeographic.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.