Net nepagalvotum: paaiškėjo, kur slypi daugiausiai bakterijų

Kompanija „Kimberley-Clark“ atliko tyrimus, kurių metu buvo aiškinamasi, kur į darbą keliaujantys žmonės susiduria su didžiausiais nešvarumais. Pasirodo, nešvariausias jų liečiamas dalykas yra kuro pylimo rankenos – ant jų knibždėte knibžda mikrobai.

Ant kuro pylimo rankenų knibždėte knibžda mikrobai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Ant kuro pylimo rankenų knibždėte knibžda mikrobai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-02-10 15:59, atnaujinta 2017-04-10 08:17

Higienistų komanda ištyrė šimtus paviršių šešiuose JAV miestuose, kad išsiaiškintų, kur galima aptikti daugiausiai bakterijų ir virusų. Prie nešvariausių paviršių taip pat priskirtos pašto dėžučių rankenėlės, eskalatorių turėklai ir bankomatų mygtukai, kioskai bei šviesoforų mygtukai, kuriuos spustelėjus žalia šviesa perėjose užsidega greičiau.

Tyrėjai analizavo adenozino trifosfato lygį ant įvairių paviršių. Adenozino trifosfatas nurodo gyvūnų, daržovių, mielių, bakterijų bei pelėsių ląstelių buvimo faktą. Jeigu ant paviršiaus randamas didelis adenozino trifosfato kiekis, tai rodo, kad tokie paviršiai gali perduoti pavojingas ligas.

Mėginiai buvo paimti Atlantoje, Čikagoje, Dalase, Los Andžele, Majamyje ir Filadelfijoje.

Mokslininkai sako, kad bakterijos nuo žmonių rankų gali būti perduodamos septynis kartus, kol galiausiai dingsta nuo mūsų odos. Jie perspėja, kad žmonės turėtų nusiplauti rankas kaip įmanoma greičiau atvykę į darbą.

Šaltinis: Reuters.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.