Po šeimininko mirties – netikėtas katino elgesys

Susipažinkite su Toldo – katinu, kuris gyvena šiaurės Italijoje esančiame Montagnanos miestelyje. Katino šeimininkas Iozzelli Renzo, sulaukęs 71-erių, mirė dar 2011 metų rugsėjo 22 dieną, tačiau nepaisant to, Toldo jam neša nedideles dovanas iki šiol.

Katino šeimininkas mirė dar 2011-aisiais, tačiau Toldo jam neša nedideles dovanas iki šiol.<br>Corriere Fiorentino nuotr.
Katino šeimininkas mirė dar 2011-aisiais, tačiau Toldo jam neša nedideles dovanas iki šiol.<br>Corriere Fiorentino nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 13, 2017, 11:35 AM, atnaujinta Jun 13, 2017, 1:53 PM

Šios dovanos dažniausiai būna medžio lapai, pagaliukai, šakelės, plasikiniai puodeliai ar rankšluostinis popierius. Kasdien jį kapinėse mato ne tik šeimininko našlė, bet ir kaimynai. Katinas po kapines šmirinėja beveik visą dieną.

Viskas prasidėjo laidotuvių dieną, kai katinas sekė šeimininko karstą nuo pat jo namų iki kapinių. Kitą rytą mirusiojo našlė Ada kartu su dukra dar kartą nuėjo į kapines aplankyti I.Renzo, ir rado ant kapo akacijos šakelę. Ada iškart pamanė, kad tai katino darbas, tačiau dukra ėmė ją raminti, kad ji tiesiog pernelyg emocionali. Tos pačios dienos vakarą prie kapo grįžo I.Renzo sūnus ir pamatė katiną, tupintį prie kapo – tarsi jį saugantį.

Ada pasakoja, kad jos mirusį vyrą ir Toldo siejo itin artimas ryšys – I.Renzo priglaudė katiną iš gyvūnų prieglaudos, kai šiam buvo vos 3 mėnesiai.

Tiesa, ne visi supranta artimą katino ir jo šeimininko ryšį. Nemažai žmonių mėgina katiną tiesiog nuvyti nuo kapo. Žmonės mano, kad kapinėse gyvūnų neturėtų būti. Nepaisant to, Toldo išlieka atkaklus ir toliau kasdien lanko savo šeimininko kapą.

Parengta pagal "Huffington Post".

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.