Kiek pasaulyje žmonių gyvena vergovėje? Nustebsite sužinoję

Pernai Australijos žmogaus teisių aktyvistų grupė, finansuojama milijardieriaus Andrew Forresto, išplatino tyrimo rezultatus apie žmonių vergovę – kurie išties stebina. Nes tyrimas atskleidė, jog pasaulyje šiuo metu vergovėje gyvena beveik 46 milijonai žmonių.

Tyrimas atskleidė, jog pasaulyje šiuo metu vergovėje gyvena beveik 46 milijonai žmonių.<br> 123RF nuotr.
Tyrimas atskleidė, jog pasaulyje šiuo metu vergovėje gyvena beveik 46 milijonai žmonių.<br> 123RF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 15, 2017, 7:52 AM

Tyrimas rodo, kad šie žmonės gyvena 167 šalyse, o daugiausiai vergų gyvena Indijoje.

Šiaurės Korėjoje vergų skaičius, tenkantis vienam gyventojui, yra didžiausias pasaulyje. Šie skaičiai yra beveik 30% didesni, nei paskelbti praėjusio tyrimo rezultatuose – 2014 metais išplatintas pranešimas teigė, kad vergovėje gyvena 35,8 milijonai žmonių.

A.Forrestas mano, kad skaičius išaugo dėl to, jog naujausias tyrimas yra tikslesnis – be to, anot milijardieriaus, kasmet vergovėje gyvenančių žmonių skaičius auga.

Jis sako, kad ši problema yra sukurta pačių žmonių, todėl ją galima išspręsti.

Anot milijardieriaus, visų pirma visuomenė turėtų imti kvestionuoti kompanijas dėl to, kaip yra pagamintas vienas ar kitas produktas. Jeigu gamintojas negali tiksliai atsakyti, tuomet reikėtų klausti, ar produktas nebuvo pagamintas vergoviško darbo pastangomis.

Tyrimas rodo, kad net pusė visų 45,8 milijono vergų gyvena penkiose šalyse: Indijoje, Kinijoje, Pakistane, Bangladeše ir Uzbekistane. Iš jų net 18,4 milijono vergų gyvena Indijoje. Taip pat skaičiuojama, kad 4% Šiaurės Korėjos gyventojų gyvena vergovėje.

Tiesa, kai kurie abejoja šiais duomenimis, kaip nepatikimais. Tarptautinė Darbo Organizacija skaičiuoja, kad pasaulyje 21 milijonas žmonių dirba priverstinį darbą, kuris yra laikomas modernia vergovės atmaina. Tačiau patys tyrėjai neabejoja, kad skaičiavimai yra patikimi.

Parengta pagal The Guardian

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.