Kur gyvena daugiausia milijonierių?

Ar žinojote, kad pasaulyje yra 12 milijonų milijonierių? Šis skaičius jau savaime yra gana įspūdingas, o didžioji dalis šių turtuolių gyvena Šiaurės Amerikos ir Azijos Ramiojo vandenyno regionuose – atitinkamai 3,73 ir 3,68 milijono.

 Ar žinojote, kad pasaulyje yra 12 milijonų milijonierių?<br> 123RF nuotr.
 Ar žinojote, kad pasaulyje yra 12 milijonų milijonierių?<br> 123RF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-02-22 18:42

Nors daugiausiai milijonierių turintis regionas pasaulyje yra Šiaurės Amerika, daugiausiai milijonierių turintis miestas yra Tokijas – ten gyvena net 461 000 milijonierių. Tai nestebina, nes Tokijas garsus klestinčiomis kompanijomis bei aukštomis pragyvenimo išlaidomis.

Antroje vietoje – Niujorkas, kuriame gyvena 389 tūkst. milijonierių. Trečioje ir ketvirtoje vietose įsitaisė Londonas ir Paryžius su atitinkamai 281 tūkst. ir 219 tūkst. milijonierių. Į dešimtuką taip pat pateko Frankfurtas, Pekinas, Osaka, Honkongas, Šanchajus, Singapūras ir Seulas.

Žmonės iš viso pasaulio tiesiog plaukia į šiuos didmiesčius, kadangi juose yra didžiausios darbo ir verslo galimybės. Dėl šios priežasties šiuose miestuose ir nuolatos daugėja turtuolių.

Įdomu tai, kad tik 14 vietą užima Los Andželas. Vienas iš paaiškinimų, kodėl šiame mieste negyvena daug milijonierių – besikuriančių imigrantų skaičius.

Paskutinėje 15-oje sąrašo vietoje yra Torontas, kuriame gyvena tik 2,5 milijono gyventojų, iš kurių 118 tūkst. yra milijonieriai.

JAV taip pat užima pirmą vietą pagal šalyje gyvenančių multimilijonierių skaičių – šalyje yra net 183 500 multimilijonierių. Primename, kad multimilijonierius yra asmuo, kurio turtas viršija 10 milijonų vietinės valiutos vienetų.

Įdomu tai, kad vos per kelerius metus milijonierių skaičius pasaulyje išaugo 58 procentais, o multimilijonierių – net 71 procentu.

Tiesa, turtuoliai susiduria su kitomis problemomis. Jiems nuolatos reikia jaudintis dėl infliacijos ar kitokio pobūdžio turto nuvertėjimo. O kai turtai siekia milijonus, šiems nuvertėjant nuostoliai taip pat būna milijoniniai.

Parengta pagal „World Atlas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.