Prancūzijos kariuomenėje – ir ereliai

Naudojant dronus nesunkiai galima užfiksuoti nuostabius kadrus iš paukščio skrydžio, tačiau jais taip pat galima pažeisti ir žmonių privatumą. Be to, šiuos įrenginius ėmė naudoti ir teroristai.

Kareiviai nuo pat išsiritimo iš kiaušinio augina erelius ir treniruoja juos taip, kad šie dronus imtų laikyti maistu.<br> 123rf nuotr.
Kareiviai nuo pat išsiritimo iš kiaušinio augina erelius ir treniruoja juos taip, kad šie dronus imtų laikyti maistu.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 21, 2018, 3:19 PM, atnaujinta Aug 21, 2018, 3:29 PM

Tačiau prancūzai turi tam atsaką – specialus kariuomenės padalinys šalies pietvakarių bazėje ėmė treniruoti keturis kilniuosius erelius, kad šie ore galėtų neutralizuoti dronus.

Apie šį eksperimentą pranešė prancūzų žiniasklaida. Kariai nuo pat išsiritimo iš kiaušinio augina erelius ir treniruoja juos taip, kad šie dronus imtų laikyti maistu.

Leidinys „Le Parisien“ aiškina, kad kariai ėmė ant žemės maitinti erelių jauniklius mėsa, dronus naudodami kaip lėkštes. Ereliams paūgėjus, jie buvo supažindinti jau su skraidančiais dronais. Šių didingų paukščių ir skraidančių dronų susitikimas buvo nesunkiai prognozuojamas – ereliai su didžiule kojų nagų jėga, kuri siekia iki 220 kilogramų, griebė dronus.

Kai tik ereliai pagriebia droną, jie nusileidžia ant žemės ir uždengia įrenginį sparnais. Už šį poelgį jie yra apdovanojami mėsa.

Paukščiai sugeba dronus pastebėti net už 1,5 kilometro, o juos medžiodami ereliai skrieja įspūdingu 230 kilometrų per valandą greičiu. Minėti keturi ereliai, kurie treniruojami netoli Mont-de-Marsan miestelio, buvo pavadinti keturių muškietininkų vardais: D‘artanjanu, Aramiu, Atu ir Portu.

Nors šis projektas tėra tik eksperimentinėje stadijoje, kariuomenės vadai yra sužavėti jo rezultatais ir mano, kad netrukus ereliai galės pradėti vykdyti realias užduotis. Manoma, kad erelius galima būtų panaudoti gynybai prieš lengvo svorio dronus sporto stadionuose, politiniuose susitikimuose bei oro uostuose.

Tiesa, prancūzai nėra vieninteliai, kurie erelius nori panaudoti kovoje su dronais. Panaši programa prasidėjo dar 2015 metais Nyderlanduose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.