Moterį mėnesius persekiojo vaiduokliška daina. Paaiškėjusi priežastis ir neįtikėtina, ir juokinga

Kai stodavo tamsa, pasigirsdavo vaikiška dainelė. Kiekvieną naktį plonas vaikiškas balselis kažkur tolumoje vienišas ir be perstojo imdavo dainuoti vieną ir tą pačią vaiduokliškos lopšinės posmelį.

Kai stodavo tamsa, pasigirsdavo vaikiška dainelė. Kiekvieną naktį plonas vaikiškas balselis kažkur tolumoje vienišas ir be perstojo imdavo dainuoti vieną ir tą pačią vaiduokliškos lopšinės posmelį.<br> 123RF nuotr.
Kai stodavo tamsa, pasigirsdavo vaikiška dainelė. Kiekvieną naktį plonas vaikiškas balselis kažkur tolumoje vienišas ir be perstojo imdavo dainuoti vieną ir tą pačią vaiduokliškos lopšinės posmelį.<br> 123RF nuotr.
 Vienas iš įtariamųjų.<br> BBC nuotr.
 Vienas iš įtariamųjų.<br> BBC nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 19, 2018, 11:58 AM, atnaujinta Sep 19, 2018, 12:02 PM

Tai skambėjo tikrai košmariškai, ir 34 metų dviejų vaikų motiną Alice Connington vedė iš proto. Ši vaiduokliška dainą moterį, gyvenančią Ipsviče (Jungtinė Karalystė), kankino ištisus mėnesius – ir ji neturėjo nė menkiausio supratimo, iš kur atsklinda ta baugi daina – ar kodėl ji išvis skamba.

Ir moters negalima kaltinti – paklausykite šio vaiduokliško koncerto, ir įsivaizduokite jį skambant akloje naktyje. Bendras vaizdas turėtų būti tikrai šiurpus:

Įsivaizduokite tai aidint jūsų namuose, naktį iš nakties, kaip niekada nesibaigiantis košmaras.

„Tai pažadindavo mane naktį, buvo visiškai klaiku, – vietiniam laikraščiui „Ipswitch Star“ pasakojo A.Connington. – Girdėdavau tą dainą visą naktį – pirmą, antrą, ketvirtą valandą nakties. Kartais posmelis pasikartodavo tik vieną kartą, kitais kartais daina kartodavosi vėl ir vėl ir vėl. Praėjusią savaitę dainavimas tęsėsi ištisas valandas, tai buvo tiesiog baisu“.

Galiausiai moteris neištvėrė. Po kelių mėnesių nesibaigiančio košmaro A.Connington miestelio tarybai pateikė skundą. Atėjo laikas atskleisti šio poltergeisto paslaptį.

Praėjusią savaitę, kai vaiduokliškasis dainininkas vėl pragydo, taryba atsekė iš kur tiksliai sklinda daina. Ir paaiškėjo, kad ji girdisi iš industrinio komplekso, esančio netoliese.

Bet kai tarybos nariai atvyko į vietą, tamsoje jie nepamatė jokio vaiduokliško vaiko, niūniuojančio naktyje – tik garsiakalbį, be perstojo grojantį tą dainelę. Grojantį niekam – tai yra, tuštiems pastatams.

Bet kodėl? Paslaptis paaiškėjo netrukus.

Pasirodo, vaiduokliškoji sirenos daina iš tiesų tai ir buvo – sirena. Kurią leisdavo komplekso apsaugos sistema, sukurta tam, kad atbaidytų įsibrovėlius, kuriuos ji atpažindavo judesių detektoriais.

„Garsas skirtas tik atbaidyti potencialiems vagims, jei jie pabandytų įsibrauti į mūsų teritoriją, – laikraščiui paaiškino komplekso atstovas. – Ir visa sistema buvo kurta taip, kad tai girdėtųsi tik mūsų vidinėje teritorijoje“.

Bet kas gi įjungdavo tokį vaiduoklišką aliarmą? Linksmiausia tai, kad atsakymas į šį klausimą toks pats keistas ir baugus, kaip ir pats įvykis: pasirodo, apsaugos kamerų linzėmis ropodavo vorai, taip aktyvuodami signalizaciją.

„Kiekvieną kartą kai voras praropodavo per stebėjimo kamerą, įsijungdavo aliarmas, – tokį paaiškinimą BBC pateikė vienas tarybos narys. – Atsiprašome visų, kuriuos palietė šis incidentas. Aliarmas tikrai neturėjo pasiekti miestelio gyventojų“.

Parengta pagal „Science Alert“ ir BBC.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.