Šiurpokas elgesys Disneilenduose, apie kurį savininkai linkę nutylėti

Pranešimas leidinyje „Wall Street Journal“ (WSJ) atskleidė gana šiurpią praktiką Disneilendo parkuose Floridoje ir Kalifornijoje, apie kurią buvo daug šnibždamasi, bet kuri nebuvo patvirtinta – iki šiol.

 Pranešimas leidinyje „Wall Street Journal“ (WSJ) atskleidė gana šiurpią praktiką Disneilendo parkuose Floridoje ir Kalifornijoje, apie kurią buvo daug šnibždamasi, bet kuri nebuvo patvirtinta – iki šiol.<br> 123RF nuotr.
 Pranešimas leidinyje „Wall Street Journal“ (WSJ) atskleidė gana šiurpią praktiką Disneilendo parkuose Floridoje ir Kalifornijoje, apie kurią buvo daug šnibždamasi, bet kuri nebuvo patvirtinta – iki šiol.<br> 123RF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 31, 2018, 3:23 PM

Pasirodo, bent kartą per mėnesį minėtuose pramogų parkuose koks nors svečias išbarsto savo artimojo pelenus – nes šie parkai ar prisiminimas apie lankymąsi juose buvo labai svarbūs velioniui ar pačiam bastančiajam. Ir parko darbuotojai net turi slaptą kodą, kuriuo tarpusavyje pranešama apie tokį įvykį.

„Nėra slaptesnio kodo „Walto Disney’aus Pasaulyje“ ir Disneilende, nei „HEPA cleanup, – rašoma leidinyje. – Tai reiškia, kad vėl koks parko lankytojas kažkur teritorijoje išbarstė pelenus, likusius po artimojo kremacijos, todėl reikia specialaus itin galingo (HEPA) siurblio, kuriuo įmanoma susiurbti tokius smulkius objektus, kaip pelenai.“

Tokia praktika, žinoma, yra nelegali – nes parkai yra privati nuosavybė, ir norint išberti pelenus, visų pirma reikėtų gauti savininko sutikimą. Teigiama, kad kiekvienas, sugautas tai darant Disnėjaus parke, yra iš jo išprašomas – tačiau nepranešama apie nė vieną su tokiu įvykiu susijusį areštą.

Tačiau tai nesustabdo žmonių – ir net aiškėja populiariausios tokiam poelgiui vietos: dažniausiai nuo to nukenčia atrakcionas „Haunted Mansion“.

Norėdami prasinešti artimųjų pelenus į parką, žmonės dažniausiai naudoja užsukamus vaistų indelius, užsegamus plastiko maišelius (kokie naudojami oro uostuose) ir kt. Jei pelenai aptinkami atrakcione, šis yra uždaromas – ir pasitelkus itin galingą siurblį, valomas.

„Tai mielas būdas, atrakcione juoktis ir prisiminti – jis čia… ir čia… ten… ir dar truputis ten… o taip pat čia“, – „Wall Street Journal“ sakė Caryn Reker iš Džeksonvilio, kuri savo tėvo pelenus Floridos Disneilende išbarstė 2006 m.

Vis dėlto reikėtų priminti, kad toks būdas tikrai nėra sveikintinas: žmogaus pelenai, patekę į vandentiekį, gali sukelti užteršimą. O bet to – ar patys norėdami plautis ranka vandeniu, kuriame yra kieno nors pelenų?

Parengta pagal „IFL Science“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.