Scena iš filmo: ar tikrai įmanoma išgyventi atsigulus tarp traukinio bėgių?

Tikriausiai esate matę sceną filme, kurioje herojų vejasi traukinys. Jis bėga, tačiau traukinio mašinistas jo nemato. Kadangi trauktis nėra kur – vienintelė išeitis gultis ir pilvu prisiglausti prie bėgių. Traukinys garsiai dardėdamas per minutę pravažiuoja, o herojus lieka visiškai sveikas. Bet... ar tikrai tai realu? Ar gulėdamas ant bėgių žmogus tikrai būtų saugus?

Dar daugiau – tarp vagonų dažnai kabo daug pavojingų daiktų, todėl šansas išgyventi nėra labai didelis. <br>123RF nuotr. 
Dar daugiau – tarp vagonų dažnai kabo daug pavojingų daiktų, todėl šansas išgyventi nėra labai didelis. <br>123RF nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-11-21 14:04, atnaujinta 2018-11-21 16:22

Tai yra gana dažnai rodoma filmuose, o ir realiame gyvenime atsiranda žmonių, kurie tai išbando. Jie savo nuotykius filmuoja ir talpina internete, tačiau ne visada suvokia kaip jiems pasisekė.

Išgyventi gulint tarp bėgių yra įmanoma. Traukino bėgiai yra pakankamai aukšti – 15-19 cm., kai kuriose šalyse jie būna ir dar aukštesni. Traukino riedmenys irgi yra pakankamai dideli, todėl tarp ašių ir bėgių yra šiek tiek vietos.

Bet po traukiniu dažnai montuojami įvairūs prietaisai, todėl ašys nebūtinai yra žemiausia traukinio vieta. Dar daugiau – tarp vagonų dažnai kabo daug pavojingų daiktų, todėl šansas išgyventi nėra labai didelis.

Laidai, žarnos, grandinės – įvairūs nekonstrukciniai tarp vagonų nutiesti komponentai dažnai nutįsta žemiau bėgių viršaus. Tarp jų yra ir sunkių metalinių jungčių, kurios gali lengvai užmušti žmogų. Net jei smūgis žmogaus ir nepražudys, jis gali būti užkabintas ir nuvilktas kelis ar kelioliką šimtų metrų.

Todėl geriausia prie bėgių ir juo labiau ant jų nebūti – tai yra per daug pavojinga. Traukiniai gali priartėti pakankamai tyliai, o žmogus gali prarasti budrumą. Be to, pasekmės irgi gali būti labai įvairios – nuo išgąsčio iki žūties.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Speciali „Nauja diena“ G. Kirkilui atminti