Vyras, kuris du mėnesius išgyveno sniege įkalintame automobilyje

Tikriausiai skamba neįtikėtinai, bet vienas švedas sugebėjo išgyventi sniege įkalintame automobilyje net du mėnesius! Negana to, tuo metu lauke buvo -30 laipsnių šalčio, taigi, kaip jam tai pavyko?

Gydytojas paskaičiavo, kad P.Skyllbergas per šį laiką galėjo netekti apie 20 kilogramų svorio. <br>123RF nuotr. 
Gydytojas paskaičiavo, kad P.Skyllbergas per šį laiką galėjo netekti apie 20 kilogramų svorio. <br>123RF nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 21, 2019, 10:41 AM, atnaujinta Feb 21, 2019, 10:45 AM

2012 metais 44-erių Peterį Skyllbergą įkalintą automobilyje netoli Umeo miestelio (Švedija) pastebėjo eilinis praeivis. Vėliau paaiškėjo, kad šis vyras automobilyje išbuvo nuo 2011 metų gruodžio iki 2012 metų vasario mėnesio.

Gydytojai aiškina, jog nepaisant to, jog lauke tuo metu vyravo -30 laipsnių temperatūra, sniegas aplink automobilį įkalino orą, todėl buvo sukurtas iglu efektas, kuris į vidų nepraleido šalčio. Gydytojas Ulfas Segerbergas iš Norrlando universitetinės ligoninės Umeo miestelyje sako, kad žmogus tikrai negali žiemoti taip, kaip meška. Anot jo, atšaldžius kūną medžiagų apykaita sulėtėja, bet žmogus dideliame šaltyje vis tiek neišgyventų.

Vyrui išgyventi dar padėjo ir itin šilti drabužiai, miegmaišis ir, žinoma, atsitiktinai sukurtas iglu efektas. Anot U.Segerbergo tuo metu automobilyje turėjo būti 0 laipsnių temperatūra.

Nors atrodo, kad toks atvejis yra išskirtinis, o šiam švedui be galo pasisekė - gydytojas sako, kad tokiomis sąlygomis išgyventi nėra jau taip neįprasta. Visų pirma kiekvienas gali lengvai išgyventi mėnesį be maisto jei tik geria pakankamai vandens. Tuo tarpu jei žmogus turi riebalų ant kūno - išgyventi jis gali dar ilgiau. Žinoma, po tokio mėnesio badavimo žmogus tikrai atrodys ne per geriausiai.

Gydytojas paskaičiavo, kad P.Skyllbergas per šį laiką galėjo netekti apie 20 kilogramų svorio. Tai patvirtino ir vietinė policija, kuri radusi vyrą sakė, kad jis buvo itin prastos būklės.

Gydytojas pripažino, kad išgyventi du mėnesius tokiomis sąlygomis yra vienetinis atvejis, mat kiekvieną žiemą daug žmonių miršta mirtinai sušalę. Šis atvejis yra retas ne tik dėl to, kad žmogus išgyveno, bet apskritai, kad atsidūrė tokioje situacijoje ir tokį ilgą laiko tarpą jo niekas nepasigedo.

Pats nelaimėlis atsisakė duoti interviu žurnalistams. Tačiau ligoninės atstovai pranešė, kad jo sveikatai gyvybė negrėsė ir jo būklė yra gera, o po kelių dienų jis buvo išrašytas iš ligoninės.

Vėliau paaiškėjo, kad P.Skyllbergas buvo vienišius, todėl jo niekas ir nepasigedo, o nepasisekęs verslas ir susikaupusios skolos privertė jį išvažiuoti. Be to, jį neseniai buvo palikusi ir jo draugė.

Parengta pagal „Telegraph“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.