Jei bulių raudona spalva neveikia – tai kodėl jie puola raudoną audeklą?

Raudono audeklo matadoro rankose ir jį puolančio buliaus vaizdas yra beveik legendinis ir visiems puikiai atpažįstamas. Todėl dauguma nuo vaikystės įsivaizduoja, kad bulius erzina raudona spalva – dėl ko jie ir puola matadoro mojuojamą audeklą. Tačiau ar tai yra tiesa?

 Dauguma nuo vaikystės įsivaizduoja, kad bulius erzina raudona spalva – dėl ko jie ir puola matadoro mojuojamą audeklą. Tačiau ar tai yra tiesa?<br> 123rf nuotr.
 Dauguma nuo vaikystės įsivaizduoja, kad bulius erzina raudona spalva – dėl ko jie ir puola matadoro mojuojamą audeklą. Tačiau ar tai yra tiesa?<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 28, 2020, 3:39 PM

Pasirodo, kad bulius mojuojamą audeklą puola visai ne dėl šios priežasties – o raudona audeklo spalva turi visai kitokią paskirtį.

Matadoro mojuojamas audeklas yra vadinamas muleta, o muletos yra raudonos spalvos dėl vienos žiaurios priežasties.

Mat buliai nemato raudonos spalvos. Kaip ir visi galvijai, jie neskiria spalvų. Tačiau kodėl jie nekenčia mojuojamo raudono audeklo?

Bulius labiausiai erzina pats audeklo mojavimo procesas. Jie mato mojuojamą audinį ir jį puola, nepaisant jo spalvos. Tiesą pasakius, muleta yra naudojama tik paskutiniame kovos su buliumi trečdalyje.

Matadoras po muleta slepia durklą – o buliui puolant, juo duria.

Pats audeklas yra raudonos spalvos todėl, kad ant jo nesimatytų raudono buliaus kraujo spalvos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.