Pablo EskoBear: tikra istorija apie lokį, kuris suėdė 32 kilogramus kokaino

1985 m. rugsėjo 11 d. Kentukyje, pagyvenęs vyras pabudęs ir išėjęs į lauką ant savo keliuko rado vyro lavoną. Neįprasčiausia buvo tai, kad lavonas buvo su neperšaunama liemene – ir pririštas prie parašiuto.

Chattahoochee nacionaliniame parke Džordžijoje, netoli tos vietos, kur buvo rastas nukritęs narkotikų kontrabandininko lėktuvas, buvo rastas 80 kilogramų sveriantis juodasis lokys, apsuptas 40 atidarytų plastikinių pakuočių, kuriose buvo kokaino pėdsakų.
Chattahoochee nacionaliniame parke Džordžijoje, netoli tos vietos, kur buvo rastas nukritęs narkotikų kontrabandininko lėktuvas, buvo rastas 80 kilogramų sveriantis juodasis lokys, apsuptas 40 atidarytų plastikinių pakuočių, kuriose buvo kokaino pėdsakų.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 23, 2021, 12:11 PM

Prie lavono taip pat buvo naktinio matymo akiniai, keli rankiniai ginklai ir maždaug 14 milijonų dolerių vertės kokaino paketas. Pagyvenęs džentelmenas paskambino policijai, kuri nustatė kūno tapatypę – tai buvo Andrew C.Thorntonas II – buvęs karo parašiutininkas, kovos su narkotikais pareigūnas ir teisininkas, kuris sujungęs šiuos unikalius įgūdžius, narkotikų kartelyje „The Company“ tapo narkotikų kontrabandininku-parašiutininku.

A.C. Thorntonas, gavęs purpurinę širdį po to, kai per revoliuciją Dominikos Respublikoje buvo sužeistas, prieš iššokdamas iš lėktuvo, įjungė autopilotą ir turėjo perduoti kokainą, kai tik saugiai nusileis Kentukyje. Lėktuvas nukrito už 96,5 kilometro nuo kūno suradimo vietos. Vis dėlto, kontrabandininkas šuolio neišgyveno.

Nežinoma, ar jo parašiutas nesuveikė, ar jis tiesiog išsiskleidė per vėlai. Jo draugai sakė, kad jam patiko žaisti laukimo žaidimą – kuo ilgiau laisvai kristi, prieš išskleidžiant parašiutą.

Bet kuo čia dėtas lokys?

Na, praėjus maždaug trims mėnesiams Chattahoochee nacionaliniame parke Džordžijoje, netoli tos vietos, kur buvo rastas nukritęs lėktuvas, buvo rastas 80 kilogramų sveriantis juodasis lokys, apsuptas 40 atidarytų plastikinių pakuočių, kuriose buvo kokaino pėdsakų. Gyvūnas nugaišo nuo perdozavimo – pakuotėse buvo net apie 31,8 kilogramo kokaino.

„Jo skrandis tiesiogine prasme buvo pilnutėlis kokaino“, – pasakojo gyvūno skrodimą atlikęs medicinos ekspertas. – Planetoje nėra nė vieno žinduolio, kuris galėtų tai išgyventi. Kraujavimas smegenyse, kvėpavimo nepakankamumas, hipertermija, inkstų nepakankamumas, širdies nepakankamumas, insultas – visa tai patyrė nelaimingas gyvūnas“.

Nepaisant lokio vidinės būklės, išorė atrodė gana puiki. Medicinos ekspertas išsiuntė iš meškos kūno padaryti iškamšą, kuri buvo eksponuojama Chattahoochee upės nacionalinio poilsio parko lankytojų centre.

Po centre kilusio gaisro lokys buvo perkeltas į Daltoną – kur netrukus dingo. Tuo metu kai lombarde buvo rasta kitų pavogtų dirbinių, lokys jau buvo parduotas kantri muzikos legendai Waylonui Jenningsui, kuris apie vagystę nežinojo.

Iš čia lokys nukeliavo į Las Vegasą, kur atsidūrė Rono Thompsono, kuris organizuodavo linksmybes milijonieriams, dvare. Po to, kai R.Thompsonas mirė ir jo turtas buvo parduotas aukcione, lokio iškamša pateko į Reno, kur ją nusipirko tradicinės kinų medicinos parduotuvės savininkas Zhu T’angas.

Galų gale, 2016 m. lokio iškamša buvo sėkmingai grąžinta į Kentukį, kur turistai gali jį pamatyti Kentukio pramogų centre Leksingtone.

2022 metais apie šią istoriją turėtų pasirodyti ir filmas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.