Vienas turtingiausių žmonių pasaulyje – bet niekas nežino, kas jis toks

„Bitcoin“ ir kitų kriptovaliutų populiarumas banguoja kaip jūra. Šiuo metu jis auga ir vis daugiau žmonių pasineria į investicijas į kriptovaliutas. Tai tikriausiai patinka ir „Bitcoin“ kūrėjui, kuris turi maždaug milijoną bitkoinų. Jei tik yra gyvas.

 Skaičiuojama, kad bitkoino sukūrėjui dabar turėtų priklausyti apie milijonas bitkoinų, kurių vertė siekia apie 59 milijardus dolerių (asociatyvinė nuotr.)
 Skaičiuojama, kad bitkoino sukūrėjui dabar turėtų priklausyti apie milijonas bitkoinų, kurių vertė siekia apie 59 milijardus dolerių (asociatyvinė nuotr.)
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 19, 2021, 9:10 AM

Kriptovaliuta „Bitcoin“ buvo sukurta dar 2009 metais. Ją pristatė Satoshi Nakamoto. Tiesa, tai nėra šio žmogaus vardas. Tai – slapyvardis, kuriuo šis žmogus prisistatinėjo internete. Dabar skaičiuojama, kad jam turėtų priklausyti apie milijonas bitkoinų, kurių vertė siekia apie 59 milijardus dolerių. Pagal šį rodiklį S.Nakamoto turtingiausių pasaulio žmonių sąraše dabar užimtų 19 vietą.

Tiesa, mes to nežinome. S.Nakamoto gali būti miręs. S.Nakamoto gali būti kelių žmonių grupė. Neaišku, kaip jis tvarkosi su savo bitkoinais – nors Bitcoin.com teigiama, kad jie vis dar priklauso jam. Tai yra, S.Nakamoto jų neišleido.

Per pastaruosius metus „Bitcoin“ išgyveno kelias bangas. Kai S.Nakamoto pristatė naujo tipo valiutą, keletas entuziastų ją išbandė – pirko picas ir sportbačius. Mažai kas tikėjo, kad „Bitcoin“ vertė taip stipriai išaugs. Bitkoinai, kurie buvo išmesti, dovanoti ir išleisti menkaverčiams pirkiniams, dabar yra verti šimtų milijonų dolerių.

Bitkoinų vertė ir dabar labai svyruoja. Vos prieš penkis mėnesius S.Nakamoto turtingiausiųjų sąraše užėmė tik 159 vietą. Ir kas žino, kokia bus bitkoinų vertė artimoje ateityje. Bet kuriuo atveju, S.Nakamoto nebus įtraukiamas į „Forbes“ turtingiausiųjų sąrašus – nes niekas nežino, kas jis yra, ar jis gyvas, ar jis vienas žmogus ir ką jis veikia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.