Keisčiausia sporto trauma istorijoje: sugebėjo įsikąsti sau į užpakalį

Beisbolo istorijoje yra daugybė atvejų, pasibaigusių keistomis traumomis. Kazuhiro Sasaki susilaužė du savo šonkaulius, nešdamas sunkų lagaminą laiptais aukštyn. Trevoras Baueris kartą susižeidė valydamas savo droną. Clintui Barmesui kartą raktikaulį sulaužė elnias (dar netikėčiau, kad elnias buvo negyvas). Tuo tarpu pačioje beisbolo aikštelėje daugybė sportininkų yra susižeidę sėklides, švenčiant sėkmingą „namų bėgimą“, yra suplyšę kryžminiai raiščiai, sukčiaujantys kamuoliuko padavėjai dažnai patys susižeidžia veidą. Tokias traumas galima būtų vardinti ir vardinti – tačiau šįkart pakalbėkime pačią keisčiausią beisbolo istorijoje patirtą traumą.

 Beisbolo istorijoje yra daugybė atvejų, pasibaigusių keistomis traumomis.<br> 123rf nuotr.
 Beisbolo istorijoje yra daugybė atvejų, pasibaigusių keistomis traumomis.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 30, 2021, 3:18 PM

Įsikandimas sau į užpakalį anatomiškai atrodo neįmanomas, bet pati trauma – nejuokinga. Nepaisant to, taip iš tiesų buvo ir nutiko Clarenceui „Climax“ Blethenui.

Beisbolo žaidėjas C.Blethenas 1923 metais vilkėjo komandos „Boston Red Socks“ maršinėlius penkiose varžybose, taip pat 1929 metais sužaidė kelias varžybas už „Brooklyn Dodgers“. Tačiau didžiąją savo karjeros dalį jis praleido žaisdamas žemesnėse lygose. Deja, jis nebuvo pats geriausias kamuoliuko padavėjas. Tačiau žemesnėse lygose jo sugebėjimų užteko, ir čia jis praleido nemažai metų.

1933 metais jis žaidė už „Knoxville Smokies“ komandą. Jam buvo 40 metų, ir dėl tabako kramtymo įpročio jis jau buvo netekęs dantų, dėl ko buvo priverstas nešioti dantų protezus. Kartais jis juos išsiimdavo – kai jam tekdavo bėgti bazes – tačiau bent vienu atveju savo dantų protezus jis įsidėjo į užpakalinę kelnių kišenę.

C.Blethenas lengvai atmušė kamuoliuką, bet varžybos buvo labai atkaklios ir sportininkui teko pakovoti net pirmojoje bazėje. Jis buvo saugus, tačiau apatinė jo kūno dalis – nelabai.

Vyrui slystant žeme, jo protezai kišenėje persisuko ir kažkokiu būdu susispaudė tarpusavyje, tokiu būdu sukąsdami žaidėjo minkštąją vietą. Anot leidinio „Knoxville Journal“, likusias rungtynes C. Blethenas žaidė persikreipęs iš skausmo bei trindamas skaudantį užpakalį.

Tiesa, jo pasiaukojimas ir kančios nenuėjo perniek – „Smokies“ laimėjo 7:3.

Jeigu ši istorija jums pasirodė neįtikėtina, taip atrodė ir tuo metu ją aprašiusiam žurnalui. Tačiau straipsnio autorius tikino, kad visi abejojantys gali susirasti patį C.Bletheną, kuris be vargo išsklaidys visas abejones, bet kam.

Po daugybės metų C.Blethenas baigė savo karjerą, kai būdamas jau 72 metų, mažojoje lygoje susižeidė ranką – rodydamas žaidėjams, kaip išmesti lėtai skriejantį kamuoliuką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.