Garsiausio pasaulyje balso savininkė – mokytoja iš Šiaurės Airijos Gali šaukti garsiau už kylantį lėktuvą

Mokyklos klasėje įprastai vyrauja tyla. Bent jau tokia yra siekiamybė, kad mokytoja ar mokytojas galėtų išaiškinti mokomą dalyką, o mokiniai – jį išmokti. Prie triukšmo tai padaryti žymiai sunkiau. Tačiau įsivaizduokite, kad šią ramybę sudrumsčia garsas, stipresnis už roko koncerto – ir kuris prilygsta griaustiniui ar grandininiam pjūklui.

 Nors A.Flanagan turi įspūdingą balsą, kurį gali bet kada panaudoti Finaghy pradinės mokyklos mokinių tildymui, pati moteris tikina, kad jo niekada nenaudoja (asociatyvinė nuotr.)<br> 123rf nuotr.
 Nors A.Flanagan turi įspūdingą balsą, kurį gali bet kada panaudoti Finaghy pradinės mokyklos mokinių tildymui, pati moteris tikina, kad jo niekada nenaudoja (asociatyvinė nuotr.)<br> 123rf nuotr.
 Nors A.Flanagan turi įspūdingą balsą, kurį gali bet kada panaudoti Finaghy pradinės mokyklos mokinių tildymui, pati moteris tikina, kad jo niekada nenaudoja.
 Nors A.Flanagan turi įspūdingą balsą, kurį gali bet kada panaudoti Finaghy pradinės mokyklos mokinių tildymui, pati moteris tikina, kad jo niekada nenaudoja.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 17, 2021, 9:14 AM, atnaujinta Jun 17, 2021, 10:51 AM

Ir jį skleidžia ne koks nors atsineštas prietaisas ar į klasę sugužėjusi roko grupė, o mokytoja, vardu Annalisa Flanagan. Belfasto (Šiaurės Airija) pradinės mokyklos mokytoja dar 1994 metais pateko į pasaulio rekordų knygą išriaumojusi žodį „tylos!“. Šis mokytojos žodis buvo išrėktas taip garsiai, kad išmatavus pasiekė 121,7 decibelų garsą – ir tai tapo nauju pasaulio rekordu.

Net ir praėjus 26 metams, šis rekordas vis dar nebuvo pagerintas. Prieš ketverius metus savo galimybes ji turėjo galimybę pademonstruoti Jungtinės Karalystės televizijos BBC laidoje „QI“. Jos sugebėjimais buvo sužavėtas net metalo grupės „Slipknot“ lyderis Corey Tayloras.

Nors A.Flanagan turi šį įspūdingą ginklą, kurį bet kada gali panaudoti Finaghy pradinės mokyklos mokinių tildymui, pati moteris tikina, kad jo niekada nenaudoja. Ji sako, kad mieliau vaikus „paperka“ saldainiais, nei šaukia ant jų. Mat ji nori, kad vaikai ją mylėtų. Be to, anot jos, po pirmų kelių mokymo savaičių negalima šaukti likusius metus – mat ji ir taip turi prikimusį balsą.

Jos mokiniai ją užtaria ir atrodo nuoširdūs, kai kalba, kad mokytoja savo talentą naudoja už klasės ribų. Tiesą sakant, šis jos talentas nėra susijęs su mokymu, o tėra paprasčiausias sutapimas.

Galbūt apie šį A.Flanagan talentą niekas taip ir nebūtų sužinojęs, jeigu ne vienas įvykis. 1992 metais moteris dalyvavo bažnyčios vasaros stovykloje, joje buvo susirinkę apie 500 žmonių. Buvo nuspręsta surengti rėkimo konkursą. Ir nors mokytoja sako, kad yra pakankamai konkurencingas žmogus, moteris pamanė, kad dalyvauti tokiame konkurse šiek tiek gėda. Tačiau tuomet kažkas pasakė, kad jos dvynė sesuo laimi šį konkursą. Tuomet A.Flanagan pamanė, kad jeigu jos sesuo gerai pasirodė, jai irgi turėtų pasisekti.

Įdomu tai, kad varžybos buvo rengiamos su galimybe oficialiai užfiksuoti pasaulio rekordą. Tai reiškė, kad bet kas galėjo pagerinti pasaulio rekordą – kuris tuo metu siekė 119 decibelų. A.Flanagan sesuo pasiekė 119,1 decibelo ir trumpam tapo pasaulio rekordininke – kol A. Flanagan nepagerino šio rezultato, pasiekdama 119,4 decibelo.

Po dvejų metų A.Flanagan buvo pakviesta į renginį Belfaste, kad apgintų savo pasaulio rekordą. Būtent tuomet ji pasiekė 121,7 decibelo rekordą, kuris išliko nepagerintas iki pat šiol. Moteris stebisi, kad per tiek metų niekas nesugebėjo pagerinti jos kone atsitiktinai pasiekto rekordo.

Moteris pripažįsta, kad ji save priskirtų garsų balsą turintiems žmonėms – tačiau teigia, kad neturi ir nenaudoja jokios specialios technikos. Ji tiesiog praveria burną ir rėkia. Vienos TV laidos metu ji netg buvo nuvesta į Harley Street kliniką, kur tikrinami dainininkų balsai. Ekspertai padarė išvadą, kad tuomet, kai užfiksavo rekordą, ji buvo tokia konkurencinga, tokia pasiryžusi įveikti savo seserį, kad visa tai peraugo į didžiulę motyvaciją.

Tiesa, per tiek metų jos talentas šiek tiek sumenko – ypač po tonzilių šalinimo operacijos. Mokytoja sako, kad nebemėgsta matuoti savo balso, kadangi nerimauja, kad jis nebe toks garsus. Ji vis dar sugeba pasiekti 115 decibelų, bet jau seniai nebuvo priartėjusi prie 120 – todėl sako, kad bent pakartoti rekordą būtų labai sunku. Tiesa, moteris pripažįsta, kad galbūt nedrįsta pademonstruoti visų savo pajėgumų – kadangi šaukiant visu garsu jai skauda galvą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.