Šimtmečių senumo paveikslas glumina žiūrovus – mano, kad jame pavaizduota keliautoja laiku

Kartkartėmis internete pasirodo seni paveiksli, kuriuos žmonės po daugelio metų iš naujo įvertina ir mano, kad juose pavaizduoti keliautojai laiku. Šį kartą atėjo eilė 1860 m. Ferdinando Georgo Waldmüllerio paveikslui „Laukiamoji“ (angl. „The Expected One“), kuris, pasak laikraščio „New York Post“, glumina interneto vartotojus.

 Ferdinando Georgo Waldmüllerio paveikslas „The Expected One“ (čia pateikiamas jo fragmentas) glumina interneto vartotojus.<br> Wikimedia commons.
 Ferdinando Georgo Waldmüllerio paveikslas „The Expected One“ (čia pateikiamas jo fragmentas) glumina interneto vartotojus.<br> Wikimedia commons.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 14, 2023, 8:24 PM

Žinoma, tai niekada nebūna tiesa – tačiau tai nesutrukdė žmonėms dar kartą patikėti, kad 1860 m. nutapytame paveiksle pavaizduota moteris skaito naujienas išmaniajame telefone.

Kaip juokauja „IFLScence“, nors nėra neįmanoma, kad minėta moteris keliavo laiku iš kokio nors tolimo ateities taško, o paskui, pozuodama portretui, užsinuobodžiavusi ėmė naudotis telefonu, tikrasis paaiškinimas greičiausiai būtų toks, kad ji rankose laiko maldaknygę, o švytėjimas sklindantis iš jos yra pridėtas grafinio redagavimo priemonėmis (pavyzdžiui, „Photoshop“).

„Mergina šiame Waldmüllerio paveiksle ne žaidžia su savo naujuoju „iPhone X“, o eina į bažnyčią, rankose laikydama mažą maldaknygę, – sakė meno agentūros austrian-paintings.at generalinis direktorius Geraldas Weinpolteris.

„Mane labiausiai stebina tai, kaip stipriai technologijos pokytis pakeitė paveikslo interpretaciją, – rašo tinklaraštininkas Peteris Russellas, – ir tam tikra prasme panaudojo visą jo kontekstą“.

Parengta pagal „IFLScience“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.