Sąskaitas apmoka dykumose ir kalnuose

Iš tokių lietuvių pamėgtų šalių, kaip Didžioji Britanija ar Norvegija, per mėnesį atskrieja po 250-350 elektroniniu būdu apmokėtų sąskaitų už būstą ir komunalines paslaugas.

Iš Šveicarijos kalnų buvo apmokėtos 34 liepos mėnesio sąskaitos.<br>„Reuters“
Iš Šveicarijos kalnų buvo apmokėtos 34 liepos mėnesio sąskaitos.<br>„Reuters“
Daugiau nuotraukų (1)

Aurimas Abišala

Aug 3, 2012, 3:07 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 3:00 PM

Mokesčius žmonės prisimena tiek dirbdami svečioje šalyje, tiek išvykę atostogauti. Kartais sąskaitos apmokamos iš tokių vietų, kuriose ne tik internetas, bet ir kompiuteris atrodo kaip retenybė.  

Užfiksuota, kad sąskaitos apmokamos tiek iš Vietnamo džiunglių, tiek Egipto piramidžių šešėlyje. Atostogaujantys žmonės sutvarko reikalus internetu, kad grįžus nereiktų rasti krūvos neapmokėtų sąskaitų ir atjungtų paslaugų.

Komunalinių paslaugų atsiskaitymo sistema „Viena sąskaita“ praneša, kad liepos mėnesį buvo įvykdyta 32 tūkst. elektroninių apmokėjimų, iš kurių per 1,7 tūkst buvo iš užsienio.

Daugiausia mokėjimų už būsto komunalines ir kitas paslaugas gauta iš šalių, į kurias lietuviai aktyviausiai emigruoja: Jungtinės Karalystės, Norvegijos, Vokietijos, Airijos ir iš populiarių kurortų: Egipto, Turkijos, Kipro.

Pastebėta, kad sąskaitos apmokamos ir iš gerokai egzotiškesnių šalių: Argentinos, Singapūro, Urugvajaus, Vietnamo, Irako, Indijos.

Elektroninį sąskaitų apmokėjimo būdą skatina ir įmonės, deklaruodamos susirūpinimą gamta ir kartu sumažindamos sąskaitų spausdinimo ir pristatymo išlaidas.

Pastaraisiais metais Lietuvoje atsiskaitymai internetu įgauna vis didesnį pagreitį - 2011 metais šalies bankai pranešė, kad elektroninių sąskaitų apmokėta 30 proc. daugiau nei 2010 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.