Debiutuoja ypatingas „Sony“ fotoaparatas

„Sony“ pristato savo skaitmeninių fotoaparatų serijos α flagmaną – profesionalaus lygio fotoaparatą „a99“, išsiskiriantį 35 mm dydžio vaizdo jutikliu ir turintį unikalią dviejų lygių autofokusavimo sistemą. Tai pirmasis bendrovės permatomo veidrodžio technologijos fotoaparatas, aprūpintnas vaizdo jutikliu, kurio dydis prilygsta analoginiuose fotoaparatuose naudotam negatyvo dydžiui. Tvirtas ir lengvas fotoaparatas su gausiu jam skirtų priedų spektru sugebės atitikti net itin reiklių fotografijos entuziastų poreikius.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 13, 2012, 6:00 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 7:08 PM

Naujasis „a99“ – tai „Sony“ veidrodinio fotoaparato „a900“ atnaujinimas, kuriame naudojamas specialiai sukurtas 35 mm dydžio vaizdo jutiklis „Exmos CMOS“, turintis 24,3 mln. efektyvių vaizdo taškų, ir pažangus vaizdo apdorojimo variklis „BIONZ“. Šis unikalus junginys užtikrina neprilygstamą fotoaparato veikseną tiek fotografuojant, tiek filmuojant.

Viso kadro dydžio vaizdo jutiklis patobulintas pritaikius naujai sukurtą nepriklausomą daugybinių segmentų žemo pralaidumo optinį filtrą. Minėtasis „BIONZ“ vaizdo apdorojimo variklis, kuris paremtas nauju procesoriumi, gali didele sparta apdoroti iš vaizdo jutiklio perduodamus signalus. Jo veikimą derinant kartu su nauju zoniniu triukšmo mažinimo algoritmu užtikrinamas maksimalus 14-bitų spalvų kodavimas RAW formate, turtinga spalvų gama ir mažas triukšmo lygis.

Patobulintas „BIONZ“ vaizdo apdorojimo variklis taip pat išplečia jautrumo šviesai reikšmių ribas nuo ISO 50 iki ISO 25600, tarp kurių galima pasirinkti 9 jautrumo lygius. Neprilygstama vaizdo procesoriaus galia taip pat leidžia sparčiojo fotografavimo režime fotografuoti iki 6 maksimalios rezoliucijos kadrų per sekundę sparta ir iki 10 kadrų per sekundę sparta specialiame priartinimo režime.

Be to, pirmą kartą 19 taškų autofokusavimo sistema su 11 kryžminių jutiklių yra papildyta sceniniu daugybinių vaizdo taškų jutikliu. Fiksuodamas nemažiau kaip 102 taškus šis atskiras autofokusavimo jutiklis papildo pagrindinio vaizdo jutiklio nuotolio nustatymo funkciją. Šią unikalią ypatybę įgalina permatomo veidrodžio technologija, tokiu būdu sukuriama dviejų lygių autofokusavimo sistema „Dual AF System“, veikianti itin sparčiai ir tiksliai bei išlaikanti objektus fokuse net tuo atveju, kai juos „pameta“ pagrindinė 19 taškų fokusavimo sistema.

Dvigubos autofokusavimo sistemos pranašumai pasitelkiami ir nuolatinio autofokusavimo režime, kuris padeda fiksuoti greitai buvimo vietą keičiančius objektus. Be to, fotografuojant su įjungtu autofokusavimo režimu galima nustatyti reikiamą atstumą ranka, į kurį atsižvelgs autofokusavimo sistema. Tai praverčia tokiose situacijose, kai, pavyzdžiui, fotografuojamas sporto renginys per plieninės tvoros plyšius.

Fotoaparato „a99“ vaizdo ieškiklis ir LCD ekranėlis pačiomis įvairiausiomis aplinkybėmis užtikrins, kad pro objektyvą matomas vaizdas praktiškai bus identiškas užfiksuotiems kadrams. Pro fotoaparato vaizdo ieškiklį „XGA OLED Tru-Finder“ matomas detalus, ryškus, kontrastingas ir šviesus fotografuojamo objekto atvaizdas, kuris pateikiamas visu nuotraukos dydžiu. Šimtaprocentinio dydžio vaizdas per šį ieškiklį pateikiamas net tada, kai fotografuojama su mažesniam vaizdo jutiklio formatui pritaikytu DT tipo objektyvu. Vaizdo ieškiklį papildo trijų kintamų padėčių 1,2 mln. taškų raiškos skystųjų kristalų ekranėlis „XtraFine LCD“ su technologija „WhiteMagic“, padidinančia ekrano ryškumą esant itin intensyvioms lauko apšvietimo sąlygoms.

Naujasis „a99“ išsiskiria ir unikalia filmavimo DNR, kurį yra paveldėjęs iš profesionalių „Sony“ vaizdo kamerų. Didelio vaizdo jutiklio fotografavimo galimybės dar daugiau išplečiamos pridėjus profesionalais vaizdo medžiagos gamybos funkcijas ir garso įrašymą iš išorinių šaltinių.

„Sony“ fotoaparatas „a99“ atitinka profesionalių filmų kūrėjų poreikius ir suteikia galimybes įrašyti vaizdą „Full HD 50p/25p“ formatais, kurie tenkina AVCHD versijos 2.0 charakteristikas. Nuolatinio autofokusavimo režimas „Full-time Continuous AF Movie“ filmuojant užtikrina sklandų ir nuolatinį judančių objektų sekimą. Tarp kitų filmuoti skirtų patobulinimų yra „Full HD“ vaizdo perdavimas realiuoju laiku per HDMI jungtį ir nepertraukiamas vaizdo įrašymas panaudojant du atminties kortelių lizdus.

Nepaisant įspūdingų fototechnologijų, „a99“ yra lengviausias pasaulyje keičiamų objektyvų fotoaparatas su 35 mm dydžio vaizdo jutikliu, sveriantis vos 733 g (be objektyvo ir baterijos). Šis neįprastai nedidelis svoris gautas naudojant skaidraus veidrodžio technologiją ir iš magnio lydinio pagamintą korpusą, kuris, nors ir lengvas, yra itin patvarus.

Išorės sąlygoms atsparios jungiamosios fotoaparato korpuso linijos yra apsaugotos nuo dulkių ir drėgmės, o mygtukai ir valdymo ratukai pagaminti taip, kad galėtų būti naudojami ne vienus metus bet kokiomis sąlygomis. Šio fotoaparato patikimumą padidina ir atnaujinta užrakto konstrukcija, kurios tarnavimo laikas siekia daugiau kaip 200 tūkst. ciklų.

Patobulintas „Quick Navi Pro“ meniu leidžia naudojantis viena ranka greitai ir intuityviai pasiekti fotografavimo nustatymus. Fotoaparatas gali būti valdomas iš kompiuterio nuotoliniu būdu, taip galima perjungti fotografavimo/filmavimo režimą, perkelti nuotraukas į kompiuterį.

Fotoaparato „a99“ dviejų lygių autofokusavimo režimas bus palaikomas naudojant objektyvus „SAL2470Z“, „SAL2875“, „SAL50F14“, „SAL300F28G2“, „SAL70400G“ ir „SAL500F4G“. Palaikomų objektyvų spektrą ketinama išplėsti ateityje su atnaujintais programiniais fotoaparato valdikliais.

Fotoaparatui „a99“ numatytas ir platus profesionalių priedų sąrašas: objektyvas „SAL300F28G2“ (300 mm F2.8 G SSM II), išsiskiriantis itin dideliu optiniu priartinimu ir skirtas fotografuoti sporto renginiams ar laukinei gamtai; šiuo metu specialiai šiam fotoaparatui specialiai kuriamas plataus kampo „Carl Zeiss“ objektyvas „Planar T 50mm F1.4 ZA SSM“ (pasirodys 2013 m. pavasarį); papildoma rankena „VG-C99AM“, kuri talpina 3 baterijas; galinga blykstė „HVL-F60M“ su LED apšvietimo funkcija; žiedinis šviesos šaltinis „HVL-RL1“ makro fotografijai; audio adapteris „XLR-K1M“ naudoti su profesionalia garso įrašymo įranga; nuotolinio valdymo pultas „RMT-DSLR2 Remote Commander“; stilingas fotoaparato krepšys „LCS-BP3“; adapteris blykstėms „ADP-MMA“, ekranėlio apsauga „PCK-LM14“.

Naujasis „Sony“ fotoaparatas Europos rinkoje pasirodys 2012 m. lapkričio mėn. pradžioje. Numatoma kaina apie 9670 Lt (2800 eurų).

itnaujienos.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.