Saugumui Palangoje stiprinti - daugiau stebėjimo kamerų

Palangos miesto savivaldybės administracija rugsėjį pasirašė sutartį su integruotų telekomunikacijų, IT ir televizijos paslaugų teikėja TEO dėl vaizdo stebėjimo sistemos diegimo ir duomenų perdavimo paslaugų teikimo. Bendra trejų metų trukmės sutarties vertė yra maždaug 250 tūkst. Lt.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 18, 2012, 11:58 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 5:26 PM

Pagal sutartį TEO iki lapkričio pradžios įrengs 15 didelės raiškos vaizdo stebėjimo kamerų, padėsiančių policijos pareigūnams užtikrinti saugumą kurorte. Per kameras iš komisariato patalpų bus stebimos pagrindinės Palangos gatvės. Kameros bus įrengtos J.Basanavičiaus, Vytauto, Kretingos, S. Dariaus ir S.Girėno gatvėse, Meilės alėjoje, Virbališkės take, jūros tilto prieigose, kitose dažniausiai poilsiautojų lankomose vietose.

Palangoje įrengtos kameros veiks visą parą, jos galės suktis apie savo ašį ir filmuoti aplinkui. Kameroms valdyti Palangos policijos komisariato patalpose bus įrengtas kontrolės centras. Jame veiks vaizdo stebėjimo monitoriai, kamerų valdymo pultas, archyvų peržiūros, vaizdo įrašų apdorojimo ir saugojimo sistemos.

Palangos miesto savivaldybės administracijos direktorės Akvilės Kilijonienės teigimu, nuotolinio vaizdo stebėjimo sistema vietos gyventojams ir kurorto svečiams leis jaustis daug saugiau. „Pasirenkant šį sprendimą, buvo svarbūs ir kitų miestų vadovų bei policijos pareigūnų atsiliepimai. Šių institucijų atstovai mus patikino, kad tokios saugumo užtikrinimo priemonės yra itin efektyvios“, – teigė A. Kilijonienė.

Pasitelkę techninius sprendimus, gyventojų ramybę policijos pareigūnai saugo jau beveik dvidešimtyje Lietuvos miestų. Didžiausias vaizdo stebėjimo sistemas įmonė TEO yra įrengusi Visagine (veikia 75 kameros) ir Druskininkuose (34 kameros). Vaizdo stebėjimo kameras taip pat yra Šiauliuose, Kretingoje, Kelmėje, Kupiškyje, Kuršėnuose, Pakruojyje, Radviliškyje, Raseiniuose ir kituose miestuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?