Europa diegti šviesolaidinį internetą mokosi iš Lietuvos

Kaip atpiginti šviesolaidinių ryšio linijų įrengimą? Ką daryti, kad prieiga prie kanalų būtų pigesnė, o leidimų išdavimas būtų greitesnis? Europos Komisija trečiadienį paskelbė siūlanti naujas taisykles, kurios, kaip teigiama, turėtų atpiginti plačiajuosčio interneto diegimą net trečdaliu.

Lietuva tebepirmauja pagal šviesolaidinio ryšio skvarbą
Lietuva tebepirmauja pagal šviesolaidinio ryšio skvarbą
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 28, 2013, 10:00 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 5:08 AM

Pasirodo, čia Lietuva turi kuo pamokyti Europą. Lietuva tebepirmauja Europoje pagal šviesolaidinio ryšio skvarbą, o Europos Komisija pripažino, kad naujas taisykles pasiūlė atsižvelgusi ir į Lietuvos patirtį.

Pavyzdžiui, siūloma, kad nauji ir renovuoti kanalai būtų pritaikyti sparčiajam internetui. Diegimo kainos turi būti pagrįstos, o prieiga prie kanalų, vamzdžių, šulinių, spintų, stulpų, stiebų, antenų įrenginių, bokštų ir kitų atraminių konstrukcijų būtų suteikiamos be jokių kliūčių.

ES nėra patenkinta, kad spartusis internetas Europoje diegiamas ne taip sėkmingai kaip tikimasi.

Ryšių reguliavimo tarnybos duomenimis, šiuo metu Lietuvoje yra apie 60 interneto paslaugų teikėjų, siūlančių prisijungti prie interneto šviesolaidine ryšio linija. 2012 m. viduryje namų ūkių, prisijungusių prie interneto šviesolaidinėmis ryšio linijomis, skaičius Lietuvoje siekė 402 tūkst.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.