Kaip atsikratyti reklaminių SMS žinučių?

Vidutinis vartotojas per mėnesį sulaukia bent trijų SMS žinučių, kuriose reklamuojamos įvairios prekės ar akcijos, skaičiuoja telekomunikacijų bendrovė „Bitė Lietuva“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 29, 2013, 11:44 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 1:14 PM

Vartotojai ne visada žino, kaip atsisakyti juos erzinančių reklaminių pranešimų. Greičiausias būdas – kreiptis į besireklamuojančias įmones tiesiogiai ir paprašyti pašalinti numerį iš jų duomenų bazių.

„Vartotojai dažnai kreipiasi į mus prašydami sustabdyti reklaminių žinučių siuntimą, tačiau jas siunčia ne „Bitė“. Įmonės, kurios šiuo būdu nori privilioti daugiau klientų, kreipiasi į bendroves, kurios tokias žinutes ir platina. Paprastai, numerius joms savanoriškai suteikia patys vartotojai“, – sako „Bitė Lietuva“ generalinis direktorius Chrisas Robbinsas.

Jo teigimu, bendrovės žmonių kontaktus dažniausiai gauna siūlydamos nuolaidų korteles ar organizuodamos konkursus ar žaidimus, kurių dalyviai turi pateikti savo duomenis.

„Norėdami juose dalyvauti, vartotojai dažnai sutinka ir su tuo, kad jų numeris gali būti perduotas partneriams. Pavyzdžiui, leidžia siųsti informaciją apie nuolaidų kortelės privalumus, o SMS žinutes platina kiekviena parduotuvė atskirai“, – teigia „Bitės“ vadovas.

Pakliuvusiems į tokią situaciją „Bitė“ pataria kreiptis tiesiai į SMS žinutes siunčiančią įmonę, tačiau pastebi, kad tai gali būti ne taip lengva. Kaip greitai pavyks atsisakyti reklaminių žinučių priklauso nuo bendrovių geranoriškumo – ne visos įmonės aiškiai nurodo, kaip tai padaryti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.