„Teo“ siūlo televiziją be televizoriaus

„Tokios naujienos neturėjome nuo 2008 metų“, - taip skambėjo pirmoji frazė pristatant naują televizijos paslaugą. Išties – gyvename šalyje, turinčioje vieną greičiausių interneto jungčių, išmaniųjų nešiojamų įrenginių skaičius Lietuvoje auga ne lėčiau negu visame pasaulyje, lietuviai vis noriau atsisako filmų ar muzikos siuntimosi ir stebi turinį tiesiog internete. Be to, pasaulyje jau dabar 13 proc. visų vaizdo peržiūrų internete vyksta per mobilius išmaniuosius įrenginius.

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Oct 29, 2013, 4:47 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 6:15 PM

Taigi, žadėdamai, kad siūloma internetinė televizija yra rytojus šiandien, "Teo" skiria ją kartai, kuri vis rečiau įsigyja televizorių, tačiau neatsisako žiūrėti televizijos. Ir prideda, kad lietuviškoms televizijoms tai šansas susigrąžinti nuolat judantį žiūrovą. Aišku, „Lietuvos ryto“ televizija tai daro jau seniai, bet vis tiek džiugu, kad ir kiti stengiasi.

„Kai 2008 m. sukūrėme „interaktyviąją Gala“, buvo labai daug skeptikų. Niekas nesitikėjo, kad interneto tinklu tiekiama televizija pasieks tokį populiarumą. O dabar turime per 170 tūkst. "Gala" vartotojų, tai 30 proc. mokamos televizijos rinkos Lietuvoje. Ir sustoti nesirengiame – juk žvelgiant į ateities poreikius, vartotojams bus labai svarbu matyti televiziją bet kokiuose ekranuose“, – sakė "Teo" Paslaugų plėtros ir rinkodaros vadovas Nerijus Ivanauskas.

Kol kas "Teo" internetinė TV siūlo 20 televizijos kanalų, kurių sąrašas nuolat pildomas. Visi TV įrašai bus saugomi 3 dienas, taigi juos pažiūrėti galima ir kitu laiku. Ateityje planuojama pateikti ir kitokio turinio, nuomos galimybę.

Geriausia naujiena – bent jau pirmuosius dvejus metus internetinė televizija bus nemokama visiems „Interaktyviosios Gala“ klientams.

Kiekvienas, turintis šią televiziją, gaus du slaptažodžius, tad vienu metu galės žiūrėti televizijos turinį dviem nešiojamais įrenginiais, esančiais skirtingose Lietuvos vietose. Išvykus į užsienį dėl autorinių sutarčių apribojimo internetinė "Teo" televizija neveiks, užtat Lietuvoje žmogus galės naudodamasis savo slaptažodžiu jungtis prie jos iš bet kokio įrenginio.

Pati paslauga prieinama ne per įdiegiamą programėlę, o HTML5 formatu prisijungiant per interneto naršyklę adresu „www.interneto.tv“ Maksimali transliacijos kokybė esant geram interneto greičiui sieks 2 MB/s. TEO atstovas neapsiėmė pasakyti, kokia tai bus raiška taškais, tačiau pažadėjo, kad tikrai geresnė už daugumą dabar pasaulyje veikiančių internetinės televizijos transliuotojų.

Jungiantis iš 3G tinklo transliacija automatiškai prisitaikys prie interneto greičio ir sumažins raišką, tad suvartojamų duomenų kiekis bus 0,5MB/s.

Transliuojamų kanalų programa bus teikiama visiškai nekeičiant turinio – neatsiras papildomos reklamos ir bus rodoma visa transliuotojo reklama. Kol kas iš lietuviškų televizijų čia siūlomi LNK ir LRT grupės kanalai (kaip žinia „Lietuvos rytą“ seniai galite žiūrėti per mūsų grotuvą).

Labiausiai "Teo" atstovai skundėsi itin komplikuotomis derybomis su televizijų atstovais. Jų teigimu, kaimyninėje Latvijoje kolegos gali laisvai internetu transliuoti visą nemokamai oru transliuojamą turinį, o Lietuvoje daug daugiau trukdžių.

Tačiau revoliucija jau prasidėjo ir sustabdyti ją gali nebent visiškas elektros užtemimas. O kodėl "Teo" šią naujieną vadina didžiausia nuo 2008-ųjų? Todėl, kad 2006 metais pristatė interaktyviąją IPTV, 2008 m. – skaitmeninę, o dabar – internetinę televiziją.

Laukiame interaktyvios… Taigi jau turime: „Vino“, „Youtube“ ir t.t. leidžia kurti, ir visiems rodyti savo programas. Niekas nepaneigs – tai irgi internetinė televizija. Be to, labai mėgstama kartos, kuri nebeturi televizorių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.