Lietuviškos televizijos: kam mokėti už turinį, jei gali gauti dykai

„Init“ televizijos vadovas Paulius Živatkauskas įsitikinęs, kad Lietuvai svarbius įvykius transliuojančios televizijos neturėtų apmokestinti žiūrovų vien dėl to, kad jie jas žiūri per mokamą televiziją. 

„Itin“ svarsto, jog brangstančios programos gali būti išmainytos į pigesnes arba brangias, tačiau norinčias įeiti į rinką ir dėl to siūlančias didžiules nuolaidas.<br>123rf asociatyvi nuotr.
„Itin“ svarsto, jog brangstančios programos gali būti išmainytos į pigesnes arba brangias, tačiau norinčias įeiti į rinką ir dėl to siūlančias didžiules nuolaidas.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Simona Viltrakytė

Nov 14, 2013, 4:46 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 9:09 AM

Būtent ši televizija atvirai prabilo, jog TV3 grupės kanalai – TV3, TV6 ir TV8 bei „Lietuvos ryto“ televizija paprašė jos susimokėti už teisę retransliuoti išvardintų kanalų programas. 

„Mūsų principinė pozicija – už bazinę paslaugą mokesčiai neturi būti didinami, - lrytas.lt kalbėjo P.Živatkauskas. - Jei mes patys prisiimsime nuostolius, abonentams nuo to geriau nebus: juk reikia nuolat atnaujinti tinklus, paslaugas. Jei mokame už televizijos programas, kurios yra atviros, visai Lietuvai suformuotos nemokamos, klientas iš esmės nieko naujo negauna, tačiau praranda potencialą, kad operatorius gali padaryti ką geresnio“.

„Init“ svarsto, jog tuo atveju, jei už retransliaciją paprašę mokėti kanalai pozicijos nepakeis, brangstančios programos bus išmainytos į pigesnes arba brangias, tačiau norinčias įeiti į rinką ir dėl to siūlančias didžiules nuolaidas.

Iki šiol „Init“ už teisę retransliuoti „Lietuvos ryto“ televiziją jokių mokesčių nemokėjo mainais į tai, kad buvo patenkinti kanalo norai dėl vietos programų pakete. Taip buvo sutarta su ankstesne „Lietuvos ryto“ televizijos vadovybe, tačiau naujieji kanalo vadovai, anot P.Živatkausko, su tokiomis sąlygomis nesutinka.

„Lietuvos ryto“ televizijos generalinis direktorius Linas Ryškus „Verslo žinioms“ sakė, jog dalis operatorių už televizijos programą sumoka, dalis – ne. „Šiuo metu mažiukai, kurių biudžetai kuklesni, sumoka, o didieji – ne, yra nepatenkintų, todėl norime visiems suvienodinti sąlygas“, - teigė L.Ryškus.

TV3 televiziją valdančios „Tele-3“ atstovė Vaida Vincevičiūtė dienraščiui „Verslo žinios“ aiškino, jog retransliacijų kainas kelia, nes „viskas brangsta“. Tokius motyvus „Init“ vadovas vadina neteisingais ir klaidinančiais visuomenę.

„Su TV3 grupe sutartis baigiasi gruodžio 31 dieną. Jie ne tik nori dabar 30 proc. didinti mokesčius. Aiškiai matyti, kad tai jų dideli planai ir ilgesnėje laiko perspektyvoje“, - išvadas darė P.Živatkauskas.

Jis sako, kad retransliuotojai – naudingi televizijoms, nes sudaro galimybes savo reklamą transliuoti didesniam laukui. O žiūrovui, anot „Init“ vadovo, tai patogu, kad nereikia kaitalioti antenų, norint pažiūrėti atvirą nemokamą programą.

Televiziją „Gala“ transliuojančios „Teo“ atstovas spaudai Antanas Bubnelis neatviravo. Pasakė tik tiek, kad su keliais televizijų kanalais – ne vien lietuviškais – tariasi dėl bendradarbiavimo kitąmet.

Ar „Gala“ žiūrovams reikia ruoštis kainų pokyčiams, A.Bubnelis nepasakė. „Konkrečių diskusijų, kaip turėtų keistis kainos, dabar nėra“, - lrytas.lt sakė „Teo“ atstovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.