„Amazon“ prekes ateityje pristatinės nepilotuojami sraigtasparniai

Didžiausia pasaulyje interneto parduotuvė „Amazon“ išbando nepilotuojamus sraigtasparnius, o ateityje ketina jais pristatinėti prekes, praneša BBC.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 2, 2013, 10:42 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 1:08 AM

Bendrovės vadovas Jeffas Bezosas teigia, kad nepilotuojami sraigtasparniai galės vos per pusvalandį nuo užsakymo atlikimo pirkėjui pristatyti pakuotes, kurių svoris neviršys 2,3 kg. Tokio svorio neviršija absoliuti dauguma (86 proc.) „Amazon“ įsigytų pirkinių.

Tačiau jis pridūrė, kad paslaugos starto teks palaukti ne vienerius metus, nes turi būti priimti atitinkamą veiklą leidžiantys įstatymai. JAV Federalinė aviacijos administracija yra suteikusi leidimą naudoti nepilotuojamus sraigtasparnius policijos ir valdžios agentūroms. Numatoma, kad civilinėms reikmėms toks leidimas JAV bus suteiktas 2015-aisiais, o Europoje – 2016 m.

„Žinau, kad tai skamba kaip mokslinė fantastika, bet taip nėra, – sakė J.Bezosas. – Iš techninės pusės mes esame pasiruošę šiai veiklai vos tik bus priimti reikiami įstatymai.“

Kompanija paviešino vaizdo įrašą, kuriame demonstruojama, kaip veiks naujoji paslauga, pavadinta „Prime Air“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.