„Barclays“ skirta bauda už netinkamą duomenų saugojimą

Didžiosios Britanijos banką „Barclays Plc“ JAV finansinio reguliavimo tarnybos nubaudė 3,75 mln. JAV dolerių bauda kilus kaltinimams, kad finansinė institucija kelis dešimtmečius nesugebėjo tinkamai saugoti elektroninių duomenų, pašto laiškų ir žinučių, praneša „Reuters“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 27, 2013, 9:12 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 4:44 PM

Ketvirtadienį JAV Finansų sektoriaus reguliavimo tarnyba (FINRA) nurodė, kad nuo 2002 metų iki 2012 m. balandžio „Barclays“ netinkamai saugojo įvairius užsakymų duomenis, patvirtinimus dėl prekybinių susitarimų, duomenis apie sąskaitas ir kitokią informaciją. Visi minėti duomenys buvo užrašomi formatu, kuris vėliau neleido jų ištrinti ar keisti.

Taip pat nurodoma, kad „Barclays“ nesugebėjo tinkamai saugoti kai kurių naujienų agentūros „Bloomberg“ laiškų priedų nuo 2007 m. iki 2010 m. gegužės mėnesių, be to, netinkamai saugomi buvo ir apie 3,3 mln. agentūros momentinių pranešimų nuo 2008 m. spalio iki 2010 metų gegužės.

„Vientisumo, tikslumo ir prieigos prie elektroninių knygų ar įrašų užtikrinimas yra labai svarbus įmonės sugebėjimams vykdyti savo įsipareigojimus ir šių laikytis“, – sakė FINRA veiklos direktorius Bradas Bennettas.

„Barclays“ nesutiko su kaltinimais, bet jų ir nepaneigė. Britų banko atstovė spaudai atsisakė komentuoti situaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.