„Samsung“ nutrauks nešiojamųjų kompiuterių tiekimą Europai

Pietų Korėjos bendrovė „Samsung“ nutarė nutraukti nešiojamųjų kompiuterių tiekimą į Europos šalis, informuoja „PC Advisor“.

Nutraukti prekybą nešiojamaisiais kompiuteriais Europoje „Samsung“ nusprendė pasikeitus rinkos sąlygoms ir sumažėjus produkcijos paklausai.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Nutraukti prekybą nešiojamaisiais kompiuteriais Europoje „Samsung“ nusprendė pasikeitus rinkos sąlygoms ir sumažėjus produkcijos paklausai.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-09-24 10:28, atnaujinta 2018-01-29 21:43

Toks sprendimas priimtas pasikeitus rinkos sąlygoms ir sumažėjus produkcijos paklausai. Visiškai atsisakyti nešiojamųjų kompiuterių gamybos „Samsung“ neketina ir žada toliau juos tiekti į kitas šalis.

„Mes stebėsime rinkos sąlygas ir, siekdami palaikyti konkurencingumą, koreguosime savo strategiją“, – patikino įmonės atstovas.

Pietų Korėjos bendrovė pasekė Japonijos įmonės „Sony“ pavyzdžiu, kuri 2014 m. vasarį paskelbė parduodanti asmeninių kompiuterių „Vaio“ gamybos verslą. Bendrovė nutarė atskirti nuostolingąjį asmeninių kompiuterių padalinį „Vaio“ ir sukurti naują įmonę, priklausančią fondui „Japan Industrial Partners“.

Iki 2014 m. kovo Japonijos korporacija nutraukė įrangos su „Vaio“ ženklu gamybą ir prekybą. „Sony“ nutraukus nešiojamųjų kompiuterių gamybą, buvo atleista 5 tūkst. darbuotojų.

Ar „Samsung“ taip pat ryšis naikinti darbo vietas, bendrovė kol kas nepraneša, rašo leidinys.

„Samsung“ yra viena iš išmaniųjų telefonų rinkos lyderių ir pagrindinė jos konkurentė šioje rinkoje yra JAV korporacija „Apple“. Pastaraisiais metais korporacija iš Pietų Korėjos sustiprino pozicijas tarp planšetinių kompiuterių ir „išmaniųjų“ laikrodžių gamintojų. Rugpjūčio pabaigoje „Samsung“ pristatė išmanųjį laikrodį „Gear S“. Kiek anksčiau savo klientams ji pasiūlė „Gear 2“ ir „Gear 2 Neo“ išmaniųjų laikrodžių modelius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.