Pamatę naująjį „Sony“ fotoaparatą profesionalai varvins seilę

Naujasis profesionalams skirtas „Sony“ fotoaparatas „α9“.<br>G.Gasiulio nuotr.
Naujasis profesionalams skirtas „Sony“ fotoaparatas „α9“.<br>G.Gasiulio nuotr.
Naujasis profesionalams skirtas „Sony“ fotoaparatas „α9“.<br>„Sony“ nuotr.
Naujasis profesionalams skirtas „Sony“ fotoaparatas „α9“.<br>„Sony“ nuotr.
Naujasis profesionalams skirtas „Sony“ fotoaparatas „α9“.<br>„Sony“ nuotr.
Naujasis profesionalams skirtas „Sony“ fotoaparatas „α9“.<br>„Sony“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 20, 2017, 6:20 AM, atnaujinta Apr 21, 2017, 10:41 PM

Fotografavimas 20 kadrų per sekundę greičiu be „užsklandų“. Tylus užraktas. 693 automatinio fokusavimo taškai. Tai – tik keletas naujojo „Sony“ fotoaparato „α9“ ypatybių, kurios turėtų sudominti fotografijos profesionalus.

Žurnalistus į Londone ketvirtadienį vyksiančius „Sony“ pasaulinius fotografijos apdovanojimus pakvietusi Japonijos kompanija pateikė staigmeną – renginio išvakarėse pristatė naujausią profesionalams skirtą fotoaparatą „α9“.

„Sony“ jį vadina pažangiausiu savo sukurtu fotoaparatu, kuris galimybėmis lenkia net veidrodinius fotoaparatus. O privalumų jam suteikia būtent tai, kad veidrodinio mechanizmo šis įrenginys neturi.

Pirmasis pliusas, apie kurį „Sony“ atstovai kalbėjo garsiausiai, yra tai, kaip tyliai jis veikia. Ko gero, ir nieko apie fotografiją neišmanantys yra girdėję, kaip „pleškina“ tradiciniai veidrodiniai fotoaparatai. Tam, kad neblaškytų dėmesio, kai kuriuose renginiuose ar situacijose juos net draudžiama naudoti.

Anot japonų, „α9“ veiks taip tyliai, kad juo bus galima nesivaržant iš arti fiksuoti teniso setų padavimus, golfo žaidėjų smūgius ar iš lanko paleidžiamas strėles. Tai atliks elektroninis, vibracijų nesukeliantis ir nuotraukų iškraipymų išvengti leidžiantis užraktas.

Vaizdus fiksuos 24 mln. tšk. raiškos CMOS sensorius, o laikant fotografavimo mygtuką į atminties kortelę byrės iki 20 kadrų per sekundę. Ir taip fotografuoti bus galima bent keliolika sekundžių – fotoaparatas galės iš eilės įrašyti 241 RAW arba 362 JPEG nuotraukas.

Dar viena ypatybė: automatinio fokusavimo sistema vaizdą atnaujins 60 kadrų per sekundę sparta, o jos sensorius turės 693 automatinio fokusavimo taškus, kurie padengs 93 proc. fiksuojamo kadro ploto.

Be to, šiame fotoaparate atsirado profesionalams būtina „Ethernet“ jungtis, kuri leidžia nuotraukas realiu laiku perkelti į internetą, dvigubas SD lizdas, patobulintos baterijos ir penkių ašių vaizdo stabilizavimo sistema.

Naujasis „α9“ gali būti naudojamas ir kaip vaizdo kamera – įrenginys gali filmuoti 4K (3840x2160p) raiška, o šis vaizdas sukuriamas apdorojant 6K raiškos vaizdus. Filmuojant „Full HD“ raiška, kamera gali fiksuoti iki 120 kadrų per sekundę, taigi jos vaizdo įrašus galima sulėtinti 4 ar 5 kartus.

Fotoaparatas „α9“ prekyboje Europoje pasirodys birželio mėnesį ir kainuos apie 5,3 tūkst. eurų.

Beje, žurnalistams buvo leista naująjį fotoaparatą išbandyti. Deja, užfiksuotus kadrus galėsime paviešinti tik po savaitės. Na, bet per tą pusvalandį išpleškintam tūkstančiui kadrų tikrai reikės laiko apdoroti...

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.