Pristatytas „Android 9.0“. Susipažinkite – „Android Pyragas“!

„Taip, „Android Oreo“ ateityje pakeis „Android 9.0 Pie“ ir ji oficialiai pristatyta“, – pirmadienį paskelbė „Google“.

 „Android Oreo" ateityje pakeis „Android 9.0 Pie".<br>Google nuotr.
 „Android Oreo" ateityje pakeis „Android 9.0 Pie".<br>Google nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Vertelka

Aug 10, 2018, 12:39 PM

„Google“ teigia, kad „Android Pie“ sukurtas dirbtinis intelektas, skirtas padaryti Jūsų telefoną protingesniu, paprastesniu ir labiau pritaikytu vartotojams.

AI-Powered Adaptive Battery

Nepaisant to, kad nuo „Android 6.0 Marshmallow“ „Google“ dėjo visas pastangas, kad veikiant energijos taupymo režimui „Doze“, būtų pagerintas energijos taupymas, baterijos ilgaamžiškumas visada buvo didelis rūpestis žmonėms.

„Android 9 Pie“ įdiegta nauja funkcija, pavadinta „Adaptive Battery“, kuri naudoja mašininį mokymąsi – kad sužinotų, kurias programas naudojate labiausiai, ir atitinkamai nustatytų jų veikimui bateriją.

„Android 9 Pie“ taip pat pristato naują akumuliatoriaus valdymo funkciją – „App Standby Buckets“, praneša oficiali „Android“ dokumentacijos svetainė. „Remiantis programų naudojimo modeliais, kiekviena programa priskiriama vienam iš penkių prioritetinių segmentų. Sistemoje ribojami kiekvienos programos pasiekiami įrenginio ištekliai, pagal kuriuos yra priskiriama programa“.

AI-Powered Adaptive Brightness – prisitaikomas ryškumas

„Android 9 Pie“ taip pat yra naujas automatinio ryškumo algoritmas, kurį taip pat remiasi dirbtiniu intelektu – kad sužinotų, kaip vartotojai nori nustatyti ryškumą skirtinguose telefono nustatymuose, ir vėliau tai daro tai už juos.

App Actions – Programėlių veiksmai

„Android 9 Pie“ turi naują funkciją, pavadintą „Programėlių veiksmai“, kuri padeda vartotojams greičiau atlikti veiksmus prognozuojant, ką jie norės padaryti toliau – atsižvelgdami į jų turinį ir parodydami, kad veiksmus galima atlikti tik išmaniajame telefone.

„Sakykime, kad tai antradienio rytas ir jūs ruošiatės važiuoti į darbą: jums bus siūlomi veiksmai, tokie kaip nuvykimas į darbą „Google“ žemėlapiuose arba audio knygos atnaujinimas, kai naudositės „Google Play Books, – aiškina „Google“. – „Ir kai po darbo prisijungėte ausines, galite pamatyti, kaip paskambinti savo mamai ar paleisti mėgstamiausią „Spotify“ grojaraštį.“

Slices – Skiltelės

Tai yra svarbi funkcija, sukurta „Android Pie“, kuri leidžia programoms rodyti svarbią informaciją iš kitų programų – kai operacinė sistema mano, kad jums to reikia. Pavyzdžiui, rodyti realiu laiku teikiamas paslaugų kainas iš tokių programėlių kaip „Uber“ arba „Lyft“, kai ieškote kaip nuvažiuoti į tam tikrą vietą.

Saugumas ir privatumas

„Google“ teigia, kad „Android Pie“ įgalina naudoti pažangiausias šios pramonės šakos įrangos saugumo galimybes, kurios leidžia apsaugoti jūsų slaptą informaciją (pavyzdžiui, kredito kortelės duomenis) naudojant saugų, specialų lustą.

Be to, „Android Pie“ taip pat suteikia svarbių privatumo patobulinimų – pavyzdžiui, pvz., „automatinį TLS ir DNS per TLS, siekiant apsaugoti visus žiniatinklio ryšius ir išlaikyti juos privačiais“.

Kaip atsisiųsti „Android 9 Pie“ jau dabar

Pasak kompanijos, „Android Pie“ jau dabar pradeda kurti „Google Pixel“ telefonų atnaujinimus, o kitiems „Android“ įrenginiams reikės palaukti iki šio rudens pabaigos.

Viskas, ką jums reikia padaryti – tai atidaryti įrenginį Nustatymai->Sistema->Sistemos naujinimas – kad įsitikintumėte ar jūsų telefoną pasiekė paskutinis atnaujinimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.