Lietuviams puikiai žinomos kompanijos skina apdovanojimus

Ekspertinė vaizdo ir garso asociacija EISA (angl. Expert Imaging and Sound Association) kaip ir kasmet, paskelbė 55 apdovanojimų laureatus. Tarp laimėtojų yra ir keli lietuviams puikiai pažįstami vardai.

Tarp laimėtojų yra ir keli lietuviams puikiai pažįstami vardai.<br>Gamintojų nuotr.
Tarp laimėtojų yra ir keli lietuviams puikiai pažįstami vardai.<br>Gamintojų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 16, 2018, 1:11 PM, atnaujinta Aug 16, 2018, 1:27 PM

Nokia 7 Plus“ – metų vartotojų išmanusis telefonas

„Nokia 7 Plus“ modelį ekspertai išrinko metų „Vartotojų išmaniuoju telefonu“. Išbandę daug konkuruojančių modelių vienoje iš svarbiausių apdovanojimų kategorijų, komisijos nariai sutartinai įvertino „Nokia 7 Plus“ dizainą, našumą bei išskirtines vaizdo galimybes.

„Kurdami „Nokia 7 Plus“ apjungėme visas mūsų kompanijos stiprybes. Todėl ypatingai džiaugiamės, kad ekspertai tai įvertino. Visose kainų kategorijose stengiamės kurti tokius išmaniuosius telefonus, kuriuose tobulai dera galingumas, fotografavimo funkcijos ir stilingas dizainas. „Nokia 7 Plus“ įkūnija mūsų misiją siūlyti gražius ir galingus įrenginius už išskirtinę kainą. Dabar, kai „Nokia 7 Plus“ buvo pripažinta tokios autoritetingos asociacijos kaip EISA, mes įrodėme, kad įmanoma sujungti pasaulinio lygio stilių ir funkcijas viename galingame įrenginyje“, – sakė „HMD Global“ Produktų vadovas (CPO) Juho Sarvikas.

Huawei P20 Pro“ – geriausias EISA 2018-2019 metų telefonas

Kompanija „Huawei“ ir vėl papildė savo apdovanojimų sąrašą. EISA ekspertų nuomone, „Geriausio EISA išmaniojo telefono 2018-2019“ apdovanojimas yra skirtas už „Huawei“ šių metų kovo mėnesį pristatyto flagmano kokybę, dizainą bei įrenginio galimybes.

EISA atstovų vertinimu, „Huawei P20 Pro“ modelis pripažintas geriausiu savo kategorijoje dėl to, kad yra „pažangiausias, novatoriškiausias ir techniškai aukščiausios klasės išmanusis telefonas, koks tik iki šiol buvo sukurtas“. Negana to, šis įrenginys įvardijamas kaip „idealus kompanionas išmaniųjų įrenginių naudotojams bei diktuojantis madas mobiliosios fotografijos srityje“.

Itin daug prie šio laimėjimo prisidėjo „Huawei“ inžinierių sukurta trigubo lęšio „Leica“ kamera, turinti didžiausią bendrą pikselių skaičių išmaniųjų telefonų istorijoje. Be to, apdovanojimą pelnęs modelis palaiko 3x optinio bei 5x hibridinio priartinimo funkcijas, garantuojančias aukščiausią nuotraukų kokybę.

„Mums pats svarbiausias atlygis už įdirbį yra įrenginių, leidžiančių vartotojams mėgautis bei patirti fotografavimo malonumą, kūrimas“, – kalba „Huawei Consumer Business Group“ viceprezidentas Li Changzhu.

Apdovanojimą laimėjęs modelis daugelį sužavėjo ir dėl savo aptakaus dizaino bei dar niekur nematytos spalvų gradiento schemos, pavadintos Pašvaistės (angl. Twilight) vardu.

Negana to, 4000 mAh baterija pasižymi didžiausia talpa tarp analogiškos klasės įrenginių. EISA pažymi, kad visa tai leidžia minėtą modelį apibūdinti kaip „pergalingą puikios įrangos, optikos ir meistriškumo derinį“.

LG“ pelnė net kelis apdovanojimus

Dirbtinio intelekto technologija „ThinQ“ paremti produktai, įskaitant OLED ir „Super UHD“ televizorius bei „XBoom“ garso sistemą, buvo apdovanoti kategorijose, kuriose vertinta aukščiausia vaizdo ir garso kokybė bei dirbtinio intelekto technologijos efektyvumas.

„LG“ OLED televizorius su „ThinQ“ technologija („OLED65E8“ modelis) laimėjo „EISA PREMIUM OLED TV 2018-2019“ titulą – tai septintas iš eilės apdovanojimą pelnęs šios įmonės OLED gaminys. Televizorius išsiskyrė savo dirbtinio intelekto technologijos funkcionalumu bei vaizdo kokybe, įgalinta pažangiojo procesoriaus α9 (Alpha9). Pastarasis perteikia neįtikėtinai tikrovišką vaizdą, pasižymintį tikslumu, ryškiomis spalvomis ir gilumu. Be to, EISA žiuri komisija įvertino „Dolby Atmos“ garso sistemos kokybę – jos kolonėlių perteikiamas daugiakryptis garsas sukuria įtraukiančią audiovizualinę patirtį.

Tuo metu „Super UHD“ televizorius („65SK9500“ modelis), kuriame taip pat įdiegta dirbtinio intelekto „ThinQ” technologija, gavo „EISA ARTIFICIAL INTELLIGENCE TV 2018-2019“ apdovanojimą už išskirtinį LCD televizoriaus vaizdą, išgaunamą pritaikant naujausias technologijas – „LG Nano Cell“ ekraną, „Full Array Local Dimming“ technologiją ir α7 (Alpha7) procesorių, o taip pat „ThinQ“ technologiją su integruota „Google Assistant“ programa. Su patentuota „ThinQ“ technologija žmonės gali valdyti televizorių, lengvai prisijungti prie kitų namuose esančių išmaniųjų įrenginių, keisti vaizdo nustatymus ir ieškoti norimo turinio. Televizoriuje įdiegta pažangi balso atpažinimo technologija, paremta natūraliu kalbos apdorojimu, užtikrina patogų valdymą balsu, kuris nuolat tobulėja dėl „gilaus mokymosi“ (angl. deep learning) technologijos. „LG“ televizoriai su „Google Assistant“ programa ir dirbtiniu intelektu tampa išmaniųjų namų valdymo centrais, kurie leidžia atlikti skirtingas užduotis, ieškoti reikiamos informacijos ar valdyti kitus išmaniuosius namų įrenginius.

EISA įteikė „EISA ARTIFICIAL INTELLIGENCE LOUDSPEAKER 2018-2019“ apdovanojimą kolonėlei „XBoom AI ThinQ“ (WK7 modelis) – komisiją sužavėjo ypatinga garso kokybė ir išmaniosios funkcijos. Bendradarbiaujant su kompanija „Meridian“, britų pradininku aukštos raiškos garso aparatūros srityje, buvo išpildytas visas kolonėlės „XBoom AI ThinQ“ potencialas – ji atkuria aukščiausios kokybės garsą, tikslų balso skambesį ir gilų bosą. Taip pat kolonėlė gali apdoroti ir groti muzikinius failus „lossless“ formatu, o tai leidžia tiksliai atkurti įrašų studijoje įrašytus garsus.

Be to, su integruota „Google Assistant“ programa kolonėlė „XBoom AI ThinQ“ vykdo balsu ištartas naudotojo komandas, tad jai nereikia nei nuotolinio pultelio, nei išmaniojo telefono. Garso kolonėle galima valdyti ir kitus namų įrenginius, paremtus „Google Assistant“ programa, bei kitokius prietaisus, kurie turi „LG ThinQ“ sąsają.

Apdovanojimo „EISA SOUNDBAR 2018-2019“ laimėtoju tapo „Soundbar“ garso sistema „SK10Y“, kurios 550W galia ir 5.1.2 kanalų sistema panardina į kino kokybės garsą. Pritaikydama „Dolby Atmos®“ technologiją, ši garso sistema perduoda galingą, erdvinį garsą visomis kryptimis – net ir į lubas. Su „Meridian“ technologija, „SK10Y“ sistema gali pasigirti itin aukšta kokybe ir aiškiai, tiksliai atkuriamais garsais, tiek klausant žmogaus kalbos, tiek muzikos.

„SK10Y“ garso sistema gali apdoroti ir groti muzikinius failus „lossless“ formatu, o tai leidžia tiksliai atkurti garsus, įrašytus įrašų studijoje. Be to, ji gali pagerinti standartinių įrašų kokybę iki 24bit/192kHz raiškos ir atskleisti subtilias kiekvieno įrašo detales ir niuansus. Ši garso sistema yra suderinama su kitais išmaniaisiais prietaisais, kurie palaiko „Chromecast“ ir gali transliuoti dainas ar tinklalaides.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.