Iranas pristatys naują naikintuvą

Iranas, remiantis oficialiais duomenimis, kitą savaitę pristatys naują naikintuvą. Jis visuomenei bus pristatytas rugpjūčio 22-ąją, minint Nacionalinę gynybos pramonės dieną, šeštadienį agentūrai „Fars“ sakė gynybos ministras Amiras Hatamis. Be to, anot jo, didžiausias Islamo Respublikos prioritetas lieka toliau kurti raketų programą, informuoja agentūra „Reuters“.

Baiminamasi, kad tai gali sukelti konfliktą.<br>Scanpix/Reuters nuotr.
Baiminamasi, kad tai gali sukelti konfliktą.<br>Scanpix/Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 19, 2018, 10:14 AM

Šis pareiškimas patvirtinta stebėtojų būgštavimus, kad Teheranas jėgos demonstravimu reaguos į JAV sprendimą pasitraukti iš tarptautinio branduolinio susitarimo. Be to, baiminamasi, kad tai gali sukelti konfliktą.

Pasitraukusios iš branduolinio susitarimo su Iranu, JAV vėl paskelbė sankcijas šaliai. Ši sutartis iš tikrųjų turėjo užkirsti kelią Irano branduolinio ginklo kūrimui.

Pastaruoju metu paaštrėjo tonas tarp Irano vadovybės ir D. Trumpo. JAV vadovas teigia norintis naujos ir, jo vertinimu, veiksmingesnės sutarties su Iranu. Jis taip pat reikalauja ribojimų Irano raketų pramonei.

Rasa Strimaitytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.