„Nokia“ visai pašėlo: ruošia telefoną su neįtikėtinu kamerų skaičiumi

Atrodo, „Nokia“ dirba prie telefono, kurio idėja tuo pačiu metu atrodo ir pašėlusiai, ir juokingai. Nutekėję dizaino eskizai teikė užuominas, kad galime sulaukti „Nokios“ su… penkiomis galinėmis kameromis.

 Nutekėję dizaino eskizai teikė užuominas, kad galime sulaukti „Nokios“ su penkiomis galinėmis kameromis. Dabar tokius gandus patvirtina ir nuotrauka.
 Nutekėję dizaino eskizai teikė užuominas, kad galime sulaukti „Nokios“ su penkiomis galinėmis kameromis. Dabar tokius gandus patvirtina ir nuotrauka.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 17, 2018, 9:08 AM

Pirmieji gandai apie tokį aparatą kodiniu pavadinimu „Nokia 10” jau buvo pasklidę metų pradžioje, bet dabar juos patvirtina ir nuotrauka.

Joje matyti penkios linzės, išdėstytos ratu, o taip pat – „Zeiss“ logotipas. „Nokia“ ženklą valdanti HMD su „Carl Zeiss“ vėl sukirto rankomis dar pernai, ir naujausi suomių/kinų „Android“ flagmanai turi šio legendinio optikos gamintojo fotokameras.

Žinoma, iš nutekėjusios nuotraukos sunku pasakyti, kam tiksliai bus naudojama penkių linzių sistema. Nes štai pavyzdžiui trijų linzių „Huawei P20 Pro”, pristatytas pernai, savo linzes naudoja 3X optiniam ir 5X hibridiniam priartinimui.

Gandai sklando ir apie LG, kurių naujasis flagmanas taip pat galbūt turės penkias kameras: tris gale ir dvi priekyje.

Linzių kieki neabejotinai gali padėti vaizdo priartinime, bet ne vien tame. Be to, reikia prisiminti tikrai įspūdingą „Nokios“ kamerų istoriją ir tokius pavyzdžius, kaip „808 PureView“ ir “Lumia 1020”, jau nekalbant apie neseną „Ozo VR Camera“.

HMD neseniai įsigijo iš „Microsoft“ „PureView“ prekinį ženklą, tad išvysti naują „Nokia PureView“ telefoną galimybė tikrai yra. Tik tai nereikš, kad jame bus ir tos pačios technologijos, kurios buvo 808 ar 1020 laikais – originalūs tų sistemų kūrėjai paliko „Nokia“ tada, kai šią įsigijo „Microsoft“, o „Nokios“ fotografijos ekspertą nusamdė net ir „Apple“.

Tačiau jei telefonas su penkiomis linzėmis tikrai pasirodys – tai bus tikrai įdomus ėjimas pasaulinėse išmaniųjų varžybose.

Parengta pagal „The Verge“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Speciali „Nauja diena“ G. Kirkilui atminti