„Rocket Lab“ sėkmingai paleido raketą su 6 palydovais

Privatus kosmoso technologijų startuolis „Rocket Lab“ sekmadienį sėkmingai paleido savo pirmąją komercinę palydovus nešančią raketą. Įmonė taip dar labiau priartėjo prie savo tikslo – verslui suteikti galimybę iš paleidimo aikštelės Naujojoje Zelandijoje į Žemės orbitą išvesti savo palydovus.

 Sekmadienį įvykęs paleidimas – trečias toks bandymas po šiemet dėl techninių problemų du kartus atidėto raketos paleidimo.<br> AFP/Scanpix nuotr. 
 Sekmadienį įvykęs paleidimas – trečias toks bandymas po šiemet dėl techninių problemų du kartus atidėto raketos paleidimo.<br> AFP/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 11, 2018, 11:59 AM

Septyniolikos metrų ilgo raketa su 6 palydovais buvo paleista iš Mahijos pusiasalio, esančio Naujosios Zelandijos Šiaurės saloje. Tai pirmoji istorijoje privati raketų palydovų paleidimo aikštelė.

Palydovai priklauso įmonėms „Spire Globa“, „Tyvak Nano-Satellite Systems“ ir „Fleet Space Technologies“, taip pat iškeltas ir Pietų Kalifornijos mokinių sukurtas mokomasis prietaisas.

Kartu su raketa į orbitą pakilo ir Miunchene įsikūrusios bendrovės HPS GmbH sukurta „Bavarijos pasididžiavimu“ praminta bandomoji Saulės burė – kosminių aparatų stūmos priemonė, kuri turėtų palydovams padėti greičiau išeiti iš orbitos.

Sekmadienį įvykęs paleidimas – trečias toks bandymas po šiemet dėl techninių problemų du kartus atidėto raketos paleidimo. Sausį „Rocket Lab“ sėkmingai į orbitą paleido bandomąją raketą su trimis nedideliais palydovais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.