Pristatytas „Nokia 8.1“: geresnis ekranas, daugiau galimybių

„Nokia“ telefonų namai „HMD Global“  pristato naujausią savo flagmaną „Nokia 8.1“. Kaip ir kiti „Nokia“ išmanieji šioje kategorijoje, tarp jų ir apdovanojimą pelnęs „Nokia 7 Plus“, „Nokia 8.1“ pasižymės vaizdo kokybe. Ji yra išgaunama itin jautraus, rinkoje išsiskiriančio kameros jutiklio, „ZEISS Optics“ ir optinio vaizdo stabilizavimo (OIS) dėka. Patentuota „PureDisplay“ ekrano technologija, palaikanti HDR 10, kartu su tiksliu spalvų atkūrimu užtikrina dar geresnį vaizdą ryškioje saulės šviesoje, o mikroschemų rinkinys leidžia sklandžiai dirbti iki dviejų dienų su vienu įkrovimu.

 „HMD Global“, „Nokia“ telefonų namai, pristato naujausią savo flagmaną „Nokia 8.1“.<br> Nokia iliustr.
 „HMD Global“, „Nokia“ telefonų namai, pristato naujausią savo flagmaną „Nokia 8.1“.<br> Nokia iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-12-10 10:12

Telefone veikia naujausia „Android“ programine įranga „Android 9 Pie“ .

Teigiama, kad „Nokia 8.1“ gerai veikia mažo apšvietimo sąlygomis. Pagrindinė 12MP kamera su „ZEISS Optics“ turi pirmaujantį rinkoje ½.55 colių super jautrų jutiklį su 1.4 mikrono pikselių. „Nokia 8.1“ optinio vaizdo stabilizavimo (OIS) technologija ir greitas automatinis fokusavimas net ir drebant rankoms leidžia fiksuoti ryškius vaizdus ir video įrašus. Plati diafragma, užtikrindama ilgesnį ekspozicijos laiką, leidžia kurti ryškias nuotraukas net ir esant silpnam apšvietimui. Ekspozicijos laiką galima kontroliuoti rankiniu būdu su „Pro Camera“ funkcija.

20MP prisitaikanti priekinė kamera leidžia užfiksuoti asmenukes nakties metu, nes ji sujungia keturis pikselius į vieną super pikselį. „Nokia 8.1“ taip pat turi erdvinio garso stereofoninio garso įrašymo funkciją.

Antriniu 13MP leidžia kurti „bokeh” efektą.

Pagreitintas veikimas ir „PureDisplay“

„Nokia 8.1“ yra antrasis „Nokia“ išmanusis, turintis „PureDisplay“ ekrano technologiją. Vaizdai yra pateikiami naudojant HDR 10, kuris užtikrina didesnį kontrastą, ryškumą ir daugiau kaip milijardą spalvų – kad vaizdai išliktų tikslūs tiek tamsioje patalpoje, tiek ryškioje saulės šviesoje.

„Nokia 8.1“ leidžia naudotis baterija iki dviejų dienų, vienu įkrovimu. Ilgalaikė galia kartu su „Snapdragon 710 Mobile Platform“ užtikrina, kad „Nokia 8.1“ gali lengvai įveikti bet kokią užduotį – palyginti su ankstesnės kartos „Snapdragon 660“, ji išsiskiria 35 proc. greitesne grafika ir 20 proc. didesniu našumu. „Qualcomm® aptX™“ garso palaikymas taip pat reiškia, kad muzikos mėgėjai gali mėgautis aukštos kokybės garsu bevieliu ryšiu per Bluetooth.

Papildytosios realybės (AR core) platformos palaikymas leidžia derint fizinį pasaulį ir skaitmeninį turinį. Naudodamiesi tokiomis aplikacijomis kaip „Human Anatomy“, „Magic Plan“ ir „Jenga AR“, galite vizualizuoti ir sužinoti apie nervų sistemą 3D formatu, sukurti naują rekonstrukcijos planą tiesiog vaikščiodami po namus ir statyti kaladėlių bokštą ant savo valgomojo stalo, kurio nereikia tvarkyti bokštui sugriuvus.

Dizainas, atitinkantis aukščiausius standartus

„Nokia 8.1“ dizaino pagrindą sudaro presuoto 6000 serijos aliuminio rėmas su išlietu centru, užtikrinant efektyvų žaliavų panaudojimą. Dviejų atspalvių „Nokia 8.1“ dizainą išryškina lenkto stiklo, poliruoto metalo ir smėlio srove nušlifuotų paviršių kontrastas, kurį papildo dvigubo anodavimo proceso metu išgauta apdaila. Teigiama, kad deimantiniai pjūviai kraštuose kuria veržlų įvaizdį ir suteikia atsparumą kasdienio gyvenimo smūgiams.

„Nokia 8.1“ 6.18 colio Full HD+ ekranas nuo krašto iki krašto yra dar didesnis nei 6 colių apdovanojimą pelniusio modelio „Nokia 7 Plus“.

Grynas, saugus ir naujausias „Android 9 Pie“, sustiprintas „Android One™“

„Nokia 8.1“ yra pirmasis „Nokia“ išmanusis telefonas, kuris bus pristatytas su įdiegtu „Android 9 Pie“. Jis papildys didelę „Nokia“ išmaniųjų telefonų su „Android One“ šeimą, siūlydamas geriausią „Android“ inovacijų ir programinės įrangos patirties versiją. „Nokia“ išmanieji su „Android One“ suteikia daug atminties ir ilgą akumuliatoriaus veikimo laiką, o trejus metus kas mėnesį gaus saugumo atnaujinimus bei du pagrindinius OS atnaujinimus.

„Google“ „Android One“ partnerysčių direktorius Džonas Goldas (Jon Gold) sakė: „Būdama svarbi „Google“ partnerė, „HMD Global“ papildė platų „Android One“ įrenginių portfelį nauja ir saugia programine įranga. Džiaugiamės tęsdami mūsų partnerystę su „HMD Global“ įtraukiant naująją „Nokia 8.1“ – pirmąjį šio prekės ženklo įrenginį su iškart įdiegtu „Android 9 Pie“. „Android“ pagerina „Nokia 8.1“ sąveiką išmania ir paprasta naudoti patirtimi bei naujomis „Digital Wellbeing“ funkcijomis.“

„Nokia 8.1“ atkeliauja su „Android 9 Pie“ su AI funkcijomis, kurios įrenginį daro dar išmanesnį ir greitesnį, prisitaikantį prie vartotojo elgsenos, todėl šis išmanusis per ilgesnį naudojimosi laiką tampa vis geresnis. „Adaptive Battery“ funkcija riboja akumuliatoriaus eikvojimą retai naudojamoms aplikacijoms, o „App Actions“ prognozuoja, ką ketinate daryti netrukus, kad kitą veiksmą galėtumėte atlikti greitai. Šios funkcijos dar labiau supaprastina įrenginio funkcionalumą ir bendrą „Android“ patirtį. „Nokia 8.1“ taip pat sujungia „Google Assistant“ ir „Dual-Sight“ galimybes, todėl galite paprašyti, kad jis padarytų #Bothie nuotraukų ir video įrašų ar netgi nurodyti tiesiogiai transliuoti per „YouTube“.

„Nokia 8.1“ trejus metus kas mėnesį gaus saugumo atnaujinimus ir du pagrindinius OS atnaujinimus, garantuojamus „Android One“ programa. Be to, „Google Play™“ kasdien atlieka daugiau kaip 50 milijardų aplikacijų saugumo patikrinimus, kad telefonas būtų apsaugotas nuo kenkėjiškos programinės įrangos. „Nokia 8.1“ yra „Android Enterprise Recommended“ programos dalis – tai reiškia, kad jį „Google“ rekomenduoja kaip geriausią pasirinkimą profesionalams.

Prieinamumas

„Nokia 8.1“ Baltijos šalyse bus galima įsigyti nuo kitų metų sausio pabaigos, už vidutinę pasaulinę rekomenduojamą mažmeninę 469 eurų kainą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.