Nedžiuginantis „Galaxy Fold“ startas: net keli bandę praneša apie gedimus

Keli žurnalistai, gavę „Samsung Fold“ – prabangų sulenkiamą telefoną, kuris gali virsti planšete – pirminiams bandymams, teigia, kad aparatai sulūžo vos po poros dienų naudojimo.

  „Twitter“ žinutėse apžvalgininkas užfiksavo, kaip įrenginio ekranas sugedo po to, kai buvo pašalinta apsauginė plėvelė.<br>Marko Gurmano nuotr.
  „Twitter“ žinutėse apžvalgininkas užfiksavo, kaip įrenginio ekranas sugedo po to, kai buvo pašalinta apsauginė plėvelė.<br>Marko Gurmano nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 18, 2019, 11:19 AM, atnaujinta Apr 18, 2019, 11:21 AM

Apžvalgininkas Markas Gurmanas iš „Bloomberg“ sako, kad jo „bandomas įrenginys visiškai sugedęs ir juo nebeįmanoma naudotis“. „Twitter“ žinutėse jis užfiksavo, kaip įrenginio ekranas sugedo po to, kai jis pašalino apsauginę plėvelę. Tuo tarpu „The Verge“ žurnalistas Dieteris Bohnas pastebėjo, kad vienas telefono „vyris“ yra brokuotas.

Kiti apžvalgininkai pastebėjo nuolat mirgantį ekraną.

Trečiadienį „Samsung“ pranešė, kad buvo išparduoti visi „Galaxy Fold“ modeliai, numatyti išankstinei prekybai – bet kiek jų buvo, nutylima. JAV šis modelis parduotuvėse turi pasirodyti balandžio 26 d.

„Samsung“ atstovas pranešime pripažino, kad iš telefono bandytojų žiniasklaidoje gavo kelis atsiliepimus apie naująjį modelį, ir dabar bandymams duotieji įrenginiai bus kruopščiai tiriami – siekiant nustatyti, kas sukėlė minimus nesklandumus.

Atstovas taip pat minėjo, kad apžvalgininkai „pranešė pašalinę viršutinį ekrano sluoksnį, kas ir sukėlė ekrano pažeidimą“. Jo teigimu, „apsauginio sluoksnio pašalinimas ar papildomas pridėjimas gali padaryti ekranui žalą“. Atstovas teigė, kad pasistengs apie tai gerai informuoti vartotojus.

„Galaxy Fold“ yra 4,6 colio įstrižainės ekranas, kuris gali išsilankstyti į 7,3 colio įstrižainės planšetinį kompiuterį. Apie 2000 JAV dolerių kainuojančiame įrenginyje veikia „Android 9.0“ operacinė sistema.

Sulenkiamas „Samsung“ telefonas buvo pristatytas šių metų vasarį.

Ekspertai pastebi, kad „Samsung“ nevengia rizikingų sprendimų – pavyzdžiui, jie pirmieji ėmė gaminti didelio dydžio telefonus, vėliau pramintus „planšetofonais“ (angl. phoneblet), „Samsung Galaxy Note“. Tačiau ne visos naujovės atsiperka.

Prieš trejus metus išleistas „Samsung Galaxy Note 7“ kompanijai atnešė milijardinius nuostolius -

dėl dizaino klaidų ir nekokybiškų detalių šis modelis keliems vartotojams užsidegė, tad „Samsung“ teko ne tik nutraukti šio modelio gamybą, bet ir susigrąžinti jau parduotus telefonus. Vėliau sekė ilgas, kruopštus ir brangiai kainavęs tyrimas.

Parengta pagal CNN.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.