Išaiškėjo ilgai kankinusi paslaptis: „Huawei“ atskleidė, kas laukia būsimų „Mate 30“ ir „P40“

Berlyne vykusioje „IFA 2019“ parodoje buvo galima pamatyti iš ties nemažai naujienų, tačiau didelė dalis čia apsilankiusių žmonių tikėjo išgirsti kokių nors naujienų apie tolimesnius technologijų milžinės „Huawei“ planus. Į šiuos vartotojų norus atsižvelgė „Huawei“ vykdantysis direktorius Richardas Yu – jis atskleidė kas gi laukia ateinančių „Huawei“ flagmanų.

Berlyne vykusioje „IFA 2019“ parodoje buvo galima pamatyti iš ties  nemažai naujienų, tačiau didelė dalis čia apsilankiusių žmonių tikėjo  išgirsti kokių nors naujienų apie tolimesnius technologijų milžinės  „Huawei“ planus.<br>123RF nuotr.
Berlyne vykusioje „IFA 2019“ parodoje buvo galima pamatyti iš ties nemažai naujienų, tačiau didelė dalis čia apsilankiusių žmonių tikėjo išgirsti kokių nors naujienų apie tolimesnius technologijų milžinės „Huawei“ planus.<br>123RF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 6, 2019, 7:40 PM

Gali būti, kad kitais metais pasirodysiantis „Huawei P40“ jau turės nebe „Google“ sukurtą „Android“ operacinę sistemą, o pačios kinų kompanijos „HarmonyOS“. Duodamas interviu į parodą atvykusiems žurnalistams, R.Yu užsiminė, kad „HarmonyOS“ jau yra paruošta išmaniesiems telefonams“, tačiau paminėjo, kad kompanija šios sistemos dar nebandė dėl to, kad tikisi, jog JAV panaikins sankcijas „Huawei“.

Šiuo metu JAV yra uždraudusi savo šalies įmonėms, tokioms kaip „Google“, teikti paslaugas šiai Kinijos išmaniųjų telefonų gamintojai. R.Yu teigė, kad jei JAV sankcijų nepanaikins, „Huawei“ į savo telefonus turės diegti naująją operacinę sistemą. Na, o pirmasis toks telefonas, gali būti, jog bus kitais metais pasirodysiantis „Huawei P40“.

Atsakydamas į kitus žurnalistų užduotus klausimus, R.Yu užsiminė, kad „Huawei“ svarsto galimybę parduoti savo „Kirin“ procesorius ir kitoms kompanijoms, pavyzdžiui toms, kurios užsiima daiktų interneto plėtra (IoT) ar robotika.

„Huawei“ „Kirin“ procesoriai kol kas yra naudojami tik pačios kompanijos pagamintuose produktuose. Penktadienį „IFA 2019“ parodoje „Huawei“ pristatė savo naująjį „Kirin 990“ procesorių, kuris palaiko ir 5G ryšį.

Šis procesorius jau bus naudojamas ir rugsėjo viduryje pasirodysiančiuose „Huawei Mate 30“ išmaniuosiuose telefonuose. R.Yu patvirtino, kad šie išmanieji neturės „Google Play“ paslaugos ar „Youtube“ programėlės, tačiau vartotojus nuramino sakydamas, kad pats vartotojas į telefoną jas galės įsidiegti.

R.Yu pasiūlė panašią išeitį ir „Huawei“ kompiuteriams, mat dabar juose jau negali būti iš anksto įdiegta „Microsoft Windows“ operacinė sistema – viskas taipogi dėl JAV sankcijų. „Huawei“ vykdantysis direktorius sakė, kad kompiuteriuose bus įdiegta kokia nors kita operacinė sistema, pavyzdžiui „Linux“, tačiau pats vartotojas galės lengvai nusipirkti ir įsidiegti „Windows“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.