Lietuvoje jau priimami „iPhone 11“ užsakymai

Telekomunikacijų bendrovė „Tele2“ jau pradėjo išankstinių flagmanų „iPhone 11“, „iPhone 11 Pro“ ir „iPhone 11 Pro Max“ užsakymų registraciją. Klientai, norintys pirmieji įsigyti šiuos išmaniuosius, pasinaudoti galimybe atgauti iki 400 Eur ir dar gauti dovanų – jau nuo dabar gali registruotis operatoriaus internetinėje parduotuvėje.

 Lietuvoje pradedami „iPhone 11“ užsakymai.<br> AFP / Scanpix nuotr.
 Lietuvoje pradedami „iPhone 11“ užsakymai.<br> AFP / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 20, 2019, 12:02 AM, atnaujinta Sep 20, 2019, 11:50 AM

„Šio gamintojo flagmanai mūsų klientų tarpe yra vieni mėgstamiausių. Džiaugiamės, kad jie naujuosius telefonus išbandyti galės jau šį mėnesį, o atnešę senąjį – dar ir gauti nuolaidą“, – sakė Petras Masiulis, „Tele2“ generalinis direktorius.

Norintys pirmieji įsigyti naujausius „Apple“ flagmanus, jau gali registruoti savo išankstinius užsakymus internetinėje svetainėje tele2.lt. Prekyba išmaniaisiais prasidės dar po savaitės – rugsėjo 27-ąją.

Naująjį „iPhone 11“ serijos flagmaną su nuolaida įsigyti galės tik tie klientai, kurie jį iš anksto užsisakys operatoriaus svetainėje ir į bet kurį „Tele2“ saloną grąžinimui atneš senąjį, bet kurios ankstesnės serijos „iPhone“. Už grąžintą „iPhone“ suteikiama nuolaida priklausys nuo telefono modelio ir būklės bei bus pateikta po įrenginio įvertinimo.

Be to, operatorius iš anksto naujuosius „Apple“ flagmanus užsisakantiems klientams paruošė ir specialų pasiūlymą. Klientai iš anksto užregistravę bet kurio „iPhone 11“ serijos išmaniojo užsakymą iki rugsėjo 27 d. ir pasirašę 24 mėn. sutartį su bet kuriuo „Tele2“ pokalbių planu nuo 7,5 Eur/mėn., iš skelbiamų tele2.lt, visą pusmetį neribotą internetą gaus dovanų. Suteikiami gigabaitai galios visoje Lietuvoje.

Operatoriaus klientai gali rinktis iš trijų naujosios serijos išmaniųjų modelių. Išmanųjį „iPhone 11“ su 64 GB vidine atmintine užsisakyti galima už 819 Eur, su 128 GB – už 869 Eur, o su 256 GB atmintine – už 999 Eur.

Tuo tarpu išmanusis „iPhone Pro“ su 64 GB atmintine kainuoja 1179 Eur, o su 256 GB – 1349 Eur. Didžiausią ekraną turintį flagmaną „iPhone Pro Max“ su 64 GB atmintine įsigyti galima už 1279 Eur, o su 256 GB talpos vidine atmintine – už 1449 Eur. Beje, tiek pat kainavo ir praėjusiais metais pristatyti „iPhone Xs“ ir „iPhone Xs Max“ modeliai.

Operatoriaus klientai gali rinktis net iš 6 „iPhone 11“ flagmano korpuso spalvų: juodos, baltos, žalios, purpurinės, geltonos ir specialaus RED leidimo raudonos spalvos.

Raudonos spalvos išmanieji, kaip ir kiti RED prekės ženklo linijos gaminiai, yra skirti prisidėti prie pasaulinės kovos su AIDS paramos. Šie įrenginiai garsina roko žvaigždės Bono įsteigtą organizaciją RED, visame pasaulyje kovojančią prieš AIDS.

Tuo tarpu, įsigyjantys „iPhone 11 Pro“ ir „iPhone 11 Pro Max“ modelius galės rinktis iš 4 spalvų: sidabrinės, auksinės, žalios ir pilkos.

Siūlo ir „Telia

Iš karto po vidurnakčio išankstinę prekybą „iPhone 11“ serijos telefonais pradeda ir „Telia“ – šiuos telefonus įsigyjantys žmonės galės pasiimti ir specialiai jiems sukurtą „Telia“ planą – neribotus pokalbius, SMS ir 11 GB mobiliųjų duomenų už 11 eurų mėnesinį mokestį. Papildomai „Telia“ savo e. parduotuvėje su specialiu kodu siūlys įsigyti „iPod“ ausines už 153 eurus (standartinė jų kaina – 179 eurai).

Perkant iš „Telia“, „iPhone 11“ kainuoja nuo 829 eurų, „iPhone 11 Pro“ – nuo 1179 eur, o „iPhone 11 Pro Max“ – nuo 1279 eurų. Didžiausios atminties – 512 GB „iPhone 11 Pro Max“ kainuoja 1679 eurus.

„Pastaraisiais metais matėme, kad ne vieno išmaniųjų flagmanų gamintojo įrenginiai rinkoje sugeba nustebinti pirkėjus, tačiau tik „iPhone“ lieka nepralenkiami pagal išankstinės prekybos rezultatus ir žmonių susidomėjimą. Daugiau kaip 10 metų esame oficialūs „Apple iPhone“ produkcijos platintojai šalyje ir manome, kad šiemet susidomėjimas „iPhone 11“ serijos telefonais bus didžiulis“, – sako „Telia“ telefonų kategorijos vadovė Rimantė Marcišauskienė.

Lietuvoje „Apple“ telefonais pradėta prekiauti 2008-aisiais, kai tuometinė „Omnitel“ (dabar – „Telia“) tapo pirmąja oficialia „Apple iPhone“ produkcijos platintoja šalyje ir pasiūlė įsigyti „iPhone 3G“ modelius. Šiuo metu Lietuvoje „iPhone“ telefonai sudaro daugiau negu dešimtadalį išmaniųjų telefonų rinkos, rodo tyrimų bendrovės BRC duomenys. Tiesa, „Telia“ tinkle „iPhone“ dalis tarp visų išmaniųjų yra dukart didesnė ir siekia apie penktadalį visų mobiliųjų įrenginių.

Taip pat ir „Bitė“

„Bitė Lietuva“ taip pat praneša, kad jau priima išankstinius „iPhone 11“, „iPhone 11 Pro“ ir „iPhone 11 Pro Max“ užsakymus. Telefonai kainuos, atitinkamai, nuo 819, 1179 ir 1279 Eur.

„iPhone 11“ šiuo metu jau galima rinktis 64GB, 128GB ir 256GB vidinės atminties bei juodos, baltos, geltonos, purpurinės, žalios bei raudonos spalvos. Tuo metu „iPhone 11 Pro“ ir „11 Pro Max“ galima rinktis iš 64GB ir 256GB vidinės atminties bei kosmoso pilkos, sidabrinės, auksinės ir vidurnakčio žalios spalvos. Oficiali prekyba prasidės rugsėjo 27 d.

„Išankstinė prekyba yra patogus būdas užsitikrinti galimybę pirmiesiems Lietuvoje įsigyti ir išbandyti naujuosius „Apple“ telefonus. Šį kartą suskubti turėtų tie, ką domina visos naujos „iPhone“ telefonų spalvos – kadangi jų kiekis ribotas, iš absoliučiai visų spalvų rinktis galės tik pirmieji užsisakiusieji. Žinant, kaip mėgstama įsigyti išskirtinių ir iki šiol nematytų spalvų telefonus, prasidėjus oficialiai prekybai kai kurių spalvų gali paprasčiausiai nebelikti“, – sako „Bitė Lietuva“ įrangos projektų vadovas Aurimas Jozeliūnas.

Pristato rinkai galingiausią procesorių

Pasak „Bitės Profo“ Karolio Špiliausko, „iPhone 11“ – populiariausio tarp praėjusių metų modelių buvusio „iPhone Xr“ atnaujinta versija. Bet be „Liquid Retina HD“ technologijos 6,1 colių įstrižainės ekrano ir korpuso gamyboje panaudoto aliuminio lydinio bei įbrėžimams atspariausio iki šiol sukurto stiklo, šis telefonas nustebino savo procesoriumi.

„iPhone 11“ gavo patį pažangiausią ir greičiausią išmaniajame telefone sumontuotą procesorių „A13 Bionic“. Šis procesorius savo greičiu stipriai lenkia konkurentus: gali pasigirti itin greitu įrenginio veikimu, puikiausia grafika žaidimuose, kameros vaizdų apdorojimu ir tuo pačiu puikiu energijos resursų paskirstymu. Taip pat telefonas laikys valanda ilgiau aktyvaus naudojimosi nei „iPhone Xr“. „iPhone 11“ turi saugiausią veido atpažinimo funkciją, yra atsparus vandeniui bei palaiko belaidžio krovimo funkciją.

Bet didžiausias šio išmaniojo atnaujinimas lyginant su ankstesnės kartos modeliu – dviguba kamera. Be pagrindinio, čia bus dar itin plataus matymo kampo objektyvas. Patobulintas kameros valdymas leis lengvai keisti, su kuria kamera norite fotografuoti bei išbandyti kitas naujas funkcijas. Pavyzdžiui, specialų naktinio fotografavimo režimą, kuris gerai fotografuoja net itin prasto apšvietimo sąlygomis. „Apple“ itin akcentavo ir telefono filmavimo galimybes – 4K 60fps filmavimas priartinant vaizdą leis priartinti ir garsą bei pasiūlys itin dideles vaizdo įrašų redagavimo galimybes“, – įrenginį pristato K. Špiliauskas.

Kodėl net du „Pro“?

K.Špiliauskas pastebi, kad pirmą kartą „iPhone“ telefonai savo pavadinime pasipuošė žodeliu „Pro“, kuris „Apple“ teigimu reiškia, kad telefonai „iPhone 11 Pro“ ir „iPhone 11 Pro Max“ jau pilnai pritaikyti besitikintiems profesionalių galimybių.

„Pirmiausiai į akis krenta nauji ekranai. „iPhone 11 Pro“ turi 5,8 colių įstrižainės, o „11 Pro Max“ – 6,5 colių ekranus. Šie ekranai išlaikė ankstesnės kartos modelių geriausias technologijas, pavyzdžiui, „True Tone“, kurių dėka bet kurio apšvietimo sąlygomis ekrane spalvos atrodo natūraliai. Tačiau jie tapo ryškesni ir kontrastingesni. Taip pat puikiai atvaizduoja HDR nuotraukas ir HDR10 vaizdo įrašus.

Teigiama, kad nuo šiol ekranai tokie pažangūs, kad jiems prireikė naujo pavadinimo – „Super Retina XDR“. Abu „Apple“ „Pro“ telefonai turi tą patį greičiausią procesorių „A13 Bionic“, pažangią ir saugiausią veido atpažinimo sistemą ir belaidį krovimą kaip ir „iPhone 11“. Bet vienas didžiausių „Pro“ modelių skirtumas – ypač pažangi triguba kamera.

Be pagrindinio, čia yra itin plataus matymo kampo objektyvas bei teleobjektyvas, kuris gali priartinti vaizdą be nuotraukų kokybės praradimo 2 kartus. Svarbiausia, kad gamintojas stipriai patobulino ir programinę dalį, skirtą nuotraukų apdorojimui. O filmuoja šie telefonai geriausiai iš visų „iPhone“ – vaizdais aukštos kokybės ir puikiai stabilizuotas. Be to, šie įrenginiai turi itin dideles galimybes apdoroti nufilmuotus vaizdo įrašus ir tai galima daryti itin lengvai, lyg redaguotum nuotraukas“, – teigia ekspertas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.