Lenkai sukūrė sveikiausią mobilųjį telefoną pasaulyje dvasingiems žmonėms

Kai kalbama apie naujausius mobiliųjų telefonų pasiekimus, dauguma žmonių turi galvoje vis įvairesnių funkcijų prikištus brangius išmaniuosius telefonus.

 Lenkijos firma „Mudita“ rinkai pasiūlė VIP klasei prilygintą ir reklamuojamą kaip saugiausią sveikatai mobilų telefoną pasaulyje, kurį dauguma vartotojų greičiausiai visgi įvertins kaip labai keistą ir senamadišką.<br> „Mudita“ iliustr.
 Lenkijos firma „Mudita“ rinkai pasiūlė VIP klasei prilygintą ir reklamuojamą kaip saugiausią sveikatai mobilų telefoną pasaulyje, kurį dauguma vartotojų greičiausiai visgi įvertins kaip labai keistą ir senamadišką.<br> „Mudita“ iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

specialiai „Lietuvos rytui“ iš Varšuvos

Nov 17, 2019, 8:50 PM

Lenkijos firma „Mudita“ rinkai pasiūlė VIP klasei prilygintą ir reklamuojamą kaip saugiausią sveikatai mobilų telefoną pasaulyje, kurį dauguma vartotojų greičiausiai visgi įvertins kaip labai keistą ir senamadišką.

Anot gamintojų, „Mudita“ yra skirtas medituojantiems ir dvasinės ramybės siekiantiems asmenims, kuriame tikslingai yra eliminuotos daugeliui vartotojų svarbios funkcijos.

Po daugmaž 400 JAV dolerių internetinėje parduotuvėje siūlomame telefone neveikia jokie socialiniai tinklai – nes nėra interneto, telefonas yra akinančiai baltas, ekranas yra maksimaliai sumažintas ir nešviečia išmaniesiems telefonams būdinga melsva šviesa.

Užtat Telefono baterija vienu įkrovimu gali veikti 5-14 dienų.

Telefonas yra „mažai kenksmingas sveikatai“, nes „specialiai maksimaliai sumažintas elektromagnetinis spinduliavimas“, o ekranas pagamintas taip, kad kuo mažiau kenktų akims.

Be to, telefonas yra gaminamas iš medžiagų, kurias visas galima perdirbti į antrines žaliavas.

Telefoną tuo pačiu galima panaudoti kaip modemą internetui, žibintuvėlį skaitymui, juo patogu klausytis muzikos, kurios telefono atmintyje telpa šešiolika gigabaitų.

Prisidėjo „Raganiaus“ kūrėjas

Telefonas pasaulinėje rinkoje pasirodys nuo kitų metų, o jo gamybai reikalingi du šimtai tūkstančių JAV dolerių buvo suaukoti tarptautinėje sutelktinio finansavimo platformoje „Kickstarter“.

Daugiausia pinigus aukojo JAV, Jungtinės Karalystės ir Lenkijos piliečiai.

Aukotojai galimai „Mudita“ sėkme patikėjo ir dėl to, kad jo kūrimo projektui vadovauja vienas iš didelio tarptautinio pasisekimo sulaukusio kompiuterinio žaidimo „The Witcher“ (lenk. „Wiedzmin“, liet. „Raganius“) kūrėjų Michalas Kicinskis.

Šis milijonierius vėliau susidomėjo budizmu ir įkūrė veganišką restoraną.

Ekspertų teigimu, „Mudita“ telefonai yra skirti ne masiniam vartotojui, bet asmenims, ieškantiems vidinės ramybės ir sąmoningai norintiems atsiriboti nuo interneto bei socialinių tinklų.

Spėjama, kad tokį telefoną gali pamėgti ir asmenys, kurie nuspręs gydytis nuo priklausomybės internetui ir socialiniams tinklams.

Organizacijos „Internete – atsakingai“ vicepirmininkė Magdalena Bigaj teigia, kad tokius telefonus savo vaikams nors retkarčiais turėtų įteikti ir tėvai.

Minėta organizacija prieš kelias dienas paviešino dvejus metus vykdytą tyrimą apie išmaniųjų telefonų poveikį moksleiviams.

Tyrimas nurodė, kad tėvai vaikams tokius telefonus dažniausiai perka, kai šiems sukanka devyneri metai ir po to dauguma visiškai nesidomi tuomi, kokią įtaką tai daro atžalai.

Šešiadešimt procentų moksleivių teigia, kad tėvai su jais nekalba apie internetą ir neriboja jų „ekrano laiko“, o trečdalis tėvų neturi nė žalio supratimo, kokius tinklapius vaikai lanko internete.

Tuo tarpu net 26,9 procento moksleivių su telefonu nesiskiria nei dieną, nei naktį.

Teigiama, kad tai daliai moksleivių sukelia liguistą priklausomybę nuo socialinių tinklų ir interneto, kas dažniausiai pasireiškia nerimu dėl to, ką veikia ar planuoja daryti internete bičiuliai ar stebimi asmenys.

Toks sindromas yra pavadintas baime būti neprisijungusiam, ir nurodoma, kad nuo jo kenčia jau keturiolika procentų moksleivių.

Be to, nuolatinis įsistebelijimas į telefono ekraną ir buvimas socialiniuose tinkluose trukdo susikaupti mokslams, rasti draugų realiame gyvenime, blogina miegą, regėjimą, klausą, maitinimąsį, iškreipia stuburą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.